Ünnepség

2022.09.14. 19:01

Városi kitüntetéseket adtak át Hajdúböszörményben, mutatjuk, kik kapták őket!

Az ünnepi testületi ülésen díszpolgárrá választották Szilágyi Imre grafikusművészt.

Forrás: Napló-archív

A hajdúböszörményi önkormányzat 1993-tól minden évben kitüntető díjak adományozásával ismeri el mindazokat, akik a település érdekében több éven keresztül munkálkodtak, kimagasló teljesítményt nyújtottak – olvasható a település hivatalos Facebook-oldalának posztjában, melyben a díjazottak névsorát is közölték.

Ebből kiderül:

2022-ben Szilágyi Imre grafikusművészt választotta díszpolgárrá a képviselő-testület.

A képviselő-testület Hajdúböszörményért díjat adományozott Kiss Antal, nyugalmazott intézményvezető részére, a 46 éven át végzett kiváló pedagógiai tevékenységéért, 30 éven át végzett intézményvezetői munkájáért és a város életében betöltött aktív közéleti szerepéért.

Dobó Sándor-díjjal ismerték el Tóthné Csiszár Éva Regina gyógypedagógus, nyugalmazott intézményvezetőt, a 4 évtizeden át, példaértékű odaadással és kitartással végzett kiemelkedő gyógypedagógiai nevelő-oktató tevékenységéért.

A képviselő-testület posztumusz Dr. Molnár István-díjat adományozott néhai dr. Varga Gyula, egykori főiskolai dékán részére, a felsőoktatásban három évtizeden át generációk látásmódjának és világképének formálásában, elhivatottsággal végzett eredményes munkájáért és városunk kultúrája érdekében tett tevékenységéért.

A testület Dr. Kövér Sándor-díjat adományozott dr. Szabó László gyógyszerész részére, a több mint 4 évtizeden át, Hajdúböszörmény lakossága egészségi állapotának javításában, magas színvonalon végzett áldozatos tevékenységéért.

Háda Sándor-díjjal ismerték el Gál József István pedagógus és sakkedzőt, a sakk sportágban végzett széleskörű és kiemelkedően eredményes munkájáért, Hajdúböszörmény város népszerűsítéséért, jó hírének öregbítéséért.

A képviselő-testület Sillye Gábor-díjat adományozott Péter Zoltán építészmérnök részére a város fejlesztésében, településképének alakításában kiváló szakértelemmel végzett eredményes munkájáért.

Hajdúböszörmény művészetéért díjat adományozott a testület a Bocskai Néptáncegyüttes részére a település kulturális életében, 7 évtizeden át, magas színvonalon végzett szakmai tevékenységükért.

Hajdúböszörmény város jó tanulója - jó sportolója díjat kapott

  • általános iskola kategóriában Fehér Abigél Borbála, a Hajdúböszörményi Bocskai István Általános Iskola tanulója kiemelkedő tanulmányi eredményéért és a karate sportágban elért kimagasló teljesítményéért;
  • középiskola kategóriában Erdős Dóra, a Bocskai István Gimnázium tanulója kiemelkedő tanulmányi eredményéért, valamint a karate sportágban elért kimagasló teljesítményéért.

A testület Hajdúböszörmény ifjú művésze díjat adományoz Rózsa Gábor filmrendező részére a filmművészet terén elért kiemelkedő sikeréért, Hajdúböszörmény művészi szintű megjelenítéséért és a város hírnevének öregbítéséért.

Hajdúböszörmény gyermekeiért emlékérmet adományoztak dr. Pálfi Sándor főiskolai tanárnak az óvodapedagógia területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért.

Hajdúböszörmény lakosságáért emlékérmet kapott Lévai Gábor rendőralezredes a több évtizeden át, a város közvéleménye előtt is elismerten végzett áldozatos munkájáért, Hajdúböszörmény város közigazgatásának, a közrend, közbiztonság színvonalának emeléséért és a lakosság szubjektív biztonságérzetének javításáért.

A képviselő-testület Hajdúböszörmény gazdaságáért emlékérmet adományozott Hajdu Sándor egyéni vállalkozó részére, Hajdúböszörmény város gazdaságában, foglalkoztatásában és a hiányszakmák képzésében végzett, több évtizedes, eredményes munkavégzéséért.

Polgármesteri elismerő oklevélben részesültek:

  • Andorkó Mária, nyugalmazott könyvtárvezető, a Kertész László Városi Könyvtárban 4 évtizeden át végzett eredményes vezetői és szakmai tevékenységéért, valamint a kultúra közvetítésében kifejtett munkájáért.
  • Bíró Imre, a Vidi-ér Vidért Közhasznú Egyesület alapító tagja, Hajdúvid településrész érdekében tett önzetlen segítő tevékenységéért.
  • Fehér Gábor Lajos, nyugalmazott gépkocsivezető, a Fazekas Gábor Idősek Otthonának idősellátásában és a Hajdúböszörményi Polgárőrség Egyesületben végzett áldozatos munkájáért.
  • Hegedűs András, gépjárművezető, a város szolgálatában, környezetünk tisztaságának megóvása érdekében, 5 évtizeden át végzett lelkiismeretes munkájáért.
  • Hegedűs Péterné, nyugalmazott terápiás munkatárs, egységvezető, a szenvedélybetegek közösségi ellátása és a pszichiátriai betegek nappali ellátása területén végzett áldozatos munkájáért.
  • Kathi Erika, természetjáró, hegymászó, személyes beszámolói megosztása által másokat is inspiráló tevékenységéért és kimagasló teljesítményéért.
  • Kiss Zsigmond, Hajdúböszörmény értékeinek megőrzése és átörökítése érdekében végzett tevékenységéért.
  • Makai Imre, festőművész, városunk képzőművészeti értékeinek gyarapításáért.
  • Sőrés Imre, térségünk lovastársadalmáért tett segítő tevékenységéért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában