Betegellátás

2022.09.09. 07:17

Fejlesztik a járóbeteg-ellátást Debrecenben

Az érintett szakterületeken nyújtott egészségügyi szolgáltatások színvonalának jelentős javulását várják.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Széchenyi 2020 program keretein belül pénteken megkezdődött az aktív kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg-szolgáltatások fejlesztése a Debreceni Egyetem (DE) klinikai központjának Kenézy Gyula campusán. A projekt 300 millió forint vissza nem térintendő európai uniós támogatással valósul meg.

Az egyetem projektkommunikációs szolgálatának közleménye szerint a Járóbeteg szakellátások fejlesztése című projekt megvalósításával legfontosabb céljai a lakosság egészségi állapotának javítása, a népességet leginkább veszélyeztető betegségek előfordulásának és halálozásának csökkentése, a magasabb színvonalú járóbeteg-szolgáltatás, korszerűbb, jobb minőségű, valamint a hatékonyabban működtethető egészségügyi ellátás biztosítása.

A projektben a Kenézy campus Bethlen utcai járóbeteg-szakellátási központja első és második emeletének felújítását, korszerűsítését, informatikai eszközök, bútorok és az orvostechnikai eszközök beszerzését tervezik. A belgyógyászat, bőrgyógyászat, gyermekgyógyászat, felnőtt pszichiátria, fül-orr-gége rendelés, gyermekrehabilitáció, kardiológia, neurológia, onkológia, pulmonológia, rehabilitáció, reumatológia, sebészet, szemészet, szülészet-nőgyógyászat, traumatológia, urológia és a végtagsebészet munkáját megkönnyítő új eszközök hozzájárulnak az intézmény egészségügyi ellátórendszerének infrastrukturális fejlesztéséhez, műszerezettségének javításához. 

MTI


   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában