Figyelt a fiatalokra is

2022.08.01. 16:55

Elbúcsúzott Körösszakál és Magyarhomorog református tiszteletese

Huszonhat évi szolgálat után megtartotta utolsó istentiszteletét a hétvégén a két településen Répási István református lelkipásztor.

Forrás: Vmirjáncki József

Vasárnap, a körösszakáli templomban megjelent híveinek elmondta, hogy nagyon sok kedves emlék fűződik a két településen végzett lelkészi munkájához. Kevés lenne az istentiszteletre szánt idő, hogy felsorolja azokat az eseményeket melyek a gyülekezetek tagjainak segítségével megvalósítottak. Amikor az egyház akkori püspöke megjelölte számára azt a helyet, ahol református lelkészként fog tevékenykedni, el sem tudta képzelni, hogy mennyire sokrétű és szerteágazó munka hárul egy várostól távol eső kis település gyülekezetére. Ráadásul ő a vidéki kis gyülekezetből kettőt is kapott.

Azt a mindennapi gyakorlati munkavégzése során tapasztalta, hogy nagyon fontos az emberi, személyes kapcsolatok kialakítása, különösen a különböző közösségek, intézmények, csoportok vezetőivel.

Nagyon büszke arra, hogy a két település református temploma szolgálati ideje alatt teljesen megújult. E tevékenységében támogatták a gyülekezet tagjai, a település mindenkori vezetői is. Példás volt az együttműködésük más felekezetek egyházának vezetőivel, tagjaival is. Különösen jellemző volt ez Körösszakálban az ortodox egyházzal. Közös rendezvények, kirándulások, mind a kapcsolatteremtést szolgálták, a békés egymás mellett élést. Nagy gondot fordított a települések fiataljaira is, az évek során rendezett közös összejövetelekre, kirándulásokra.

A gyülekezettől búcsúzó tiszteletestől Máthé Dénesné, a körösszakáli egyházközség gondnoka, presbiter köszönt el.

Forrás: Vmirjáncki József

Megható szavakkal idézett fel több olyan eseményt, melyre a lelkész büszke lehet. Mint fogalmazott, cselekedeteivel Répási István méltó vezetője volt a községben legnagyobb közösséget magáénak tudó református egyháznak. Odaadó szolgálataival, sok-sok törődéssel erős egyházközséget alakított ki. Olyan embertől búcsúznak, aki nemcsak templomi szolgálatával, hanem egész lényével, magatartásával jó kapcsolatot alakított ki a hívekkel és nem hívekkel egyaránt.
Répási István református lelkészt 26 év után az élet másfelé szólítja. Egy biztos a két kis bihari településen eltöltött időre sokan fognak vele együtt emlékezni. Lelkészi tevékenységét Kenderesen folytatja ezután, helyét pedig Csizmadia Tibor veszi majd át.

Vmirjáncki József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában