Nincs otthonuk

2022.07.06. 16:11

Segítséget kérnek a Kandia utcai lakástűz kisgyermekes károsultjai

A családfő egy Facebook-bejegyzésben számolt be szorult helyzetükről.

Forrás: Napló-archív

Amint arról beszámoltunk, tűz ütött ki egy négyemeletes társasház egyik harmadik emeleti lakásában a debreceni Kandia utcában hétfő reggel. A városi hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet, amely a szomszédos lakásra is átterjedt.

A mentőszolgálat munkatársai a helyszínen egy három hónapos csecsemőt és hét felnőttet láttak el könnyebb füstmérgezés miatt, majd stabil állapotban a sürgősségi osztályra szállították őket – tájékoztatott Ménes Dávid, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa, a Debreceni Mentőállomás vezetője. Mint kiderült, a felnőtteket még aznap hazaengedték a kórházból, a csecsemőt viszont rövid ideig még bent tartották megfigyelés céljából. A kisgyermek édesapja szerdán a Debrecenben Hallottam elnevezésű Facebook-csoportban adott hírt családjáról. Mint írja, rengeteg téves információ kering azzal kapcsolatban, hogyan menekültek meg a tűz elől a pici babával. A kislány kedden délután hagyhatta el a kórházat, a család lakhatása azonban bizonytalan. 

Nagyon sok megkeresést és felajánlást kaptunk, amiért nagyon hálásak vagyunk, de a lakhatásunk nem megoldott, így nagyon kis mennyiséget tudunk csak elfogadni, mert nem tudjuk hova rakni

– hangsúlyozta. Bejegyzéséből kiderül, hogy jelenleg barátoknál tartózkodnak, de nem szeretnének visszaélni a vendégszeretettel, ezért kérik mindazok segítségét, akik házat vagy lakást tudnak ajánlani a család részére. 

Tudjuk, hogy nem vagyunk abban a helyzetben, hogy válogassunk, de emeletre nem merünk felmenni, érthető okokból

– fűzte hozzá a családfő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában