Fotókkal

2022.07.04. 08:56

Ezért gyulladhatott ki a Kandia utcai lakás – Helyszíni beszámoló!

A Debreceni Karitatív Testület is segít a bajba jutottaknak.

Forrás: Kiss Annamarie

Mint arról beszámoltunk, hétfő reggel tűz ütött ki a debreceni Kandia utca egyik társasházában: egy lakásban csaptak fel a lángok, melyek aztán egy másikra is átterjedtek. A mentőszolgálat munkatársai összesen nyolc embert, köztük egy csecsemőt láttak el, majd szállítottak a sürgősségi osztályra enyhe füstmérgezés miatt.

A tűzoltók a Napló reggeli érkeztekor már az utómunkálatokat végezték. A szemközti ingatlan tulajdonosa, Mária szirénahangra ébredt hétfő reggel. Kertes házának bejárati kapuja előtt szemlélődött, ahol a szomszédos, Attila téri görögkatolikus templom parókiájának munkatársával figyelték a katasztrófavédelem munkáját. Füstöt azonban nem érzett az asszony, aki lapunknak elmondta, mire az utcára ért, már javában a tűz oltásán és a bajbajutottak ellátásán dolgoztak a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem szakemberei.

Kocsis László kisebb-nagyobb lakóingatlanok felújításával foglalkozik, a szomszédos társasházból indult el dolgozni 8 óra után. Elmondta, hogy

az érintett lakóházat a közelmúltban újították fel, ennek köszönhető, hogy nem okozott még nagyobb kárt a keletkezett tűz.

A járdáról feltekintve a 3 emeletre valóban láttuk, hogy a szigetelés nem gyulladt ki, csak a festék égett meg, ami miatt fekete korom éktelenítette a lakás mennyezetét.

– Nagyon ijesztő volt – mondta a tűzesetről Napsugár, aki kiskutyájával, Kokóval várakozott a helyszínen a kigyulladt lakás alatt, a 2. emeleten él családjával.

A lányt édesapja ébresztette reggel azzal, hogy sürgősen el kell hagyniuk az otthonukat, mert a felettük lakó albérlő állítólag egy tüzet okozó töltő, vélhetően telefontöltő miatt hívta a mentőket.

Minden szomszédhoz bekopogott, hogy riassza lakótársait, a 4. emeleten lakó fiatal házaspár kisbabájukkal viszont bennragadt az ingatlanban. A kisgyermekes család segítségért kiabált, de a hatalmas füst miatt már csak a kiérkező mentők tudtak segíteni rajtuk. Kórházba szállították őket, a lány tudomása szerint azonban sem nekik, sem a többi lakónak nem esett komolyabb baja.

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület szakmai vezetője a közösségi médiából értesült a mora reggeli tűzesetről, munkatársaival szinte azonnal felvette a kapcsolatot a tűzoltósággal, hogy miben lehetnek a segítségükre. Elsőként ivóvizet vittek az utcán várakozó bajbajutottaknak. Emlékeztetett: a tűzoltóság és a karitatív testület jó együttműködésének köszönhetően tudnak gyorsan és megfelelően segíteni az önkéntesek.

Hétfőn folyamatos lesz az ivóvíz utánpótlása, meleg ebéddel és a tisztítószerekkel is készülnek a 18 lakásos társasház azon lakóinak, akik érintettek a balesetben. A testület munkájára a szakmai elnök szerint ebben az esetben addig lesz szükség, ameddig a lakóingatlanban helyre nem áll az elektromosáram-szolgáltatás, ez előreláthatón 2-3 napot jelent.

SZD

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában