Nagyon kellett már

2022.07.30. 17:01

Eddig egy játszótér se volt Csökmőn, most rögtön három is lesz

A csökmői bölcsődénél már állnak az új játékok

Forrás: Nagy Tibor-archív

Immár három játszótér épül egy időben Csökmőn.

A fejlesztést nagy várakozás előzte meg, ugyanis évek óta nincs nyilvános játszótér a faluban, valamint az új óvoda és bölcsőde udvaráról is nagyon hiányzott már. Nagy Tibor polgármestertől megtudtuk, most egyszerre három építési pályázat megvalósítása fut. Két leaderes támogatásból az új óvoda udvarán és a Faluház parkjában valósulhat meg játszótér, míg a Magyar falu programnak köszönhetően a bölcsőde udvarán létesül egy harmadik. Összértékben ez 18 millió forintot jelent. A két, kisgyermekekkel foglalkozó intézmény játszótere napokon belül teljesen elkészül, a Faluház park­jában megkezdett nyilvános játszótér pedig a nyár végére örvendezteti meg a kicsiket. 

Nagy igény mutatkozott már egy olyan helyre, ahová a szülők kihozhatják a gyerekeket, mivel az egyetlen nyilvános játszótér, ami a helyiek által ismert Kettős Iskola udvarán volt, teljesen korszerűtlenné és szabálytalanná vált a vas játékelemekkel. Néhány éve elbontásra ítélték, és azóta nem lépett helyébe másik játszótér. A Faluház szabadon járható parkjába telepített új játszótér ezt a hiányt fogja betölteni.

B. Kiss Andrea

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában