Elismerés

2022.06.08. 13:49

Kiemelkedő munkásságuk miatt díjazták a Nyírerdő Zrt. munkatársai

Az Agrárminisztérium szakmai díjait vehették át a Nyírerdő munkatársai.

Forrás: Agrárminisztérium

Szakmai elismerésekben részesültek a Nyírerdő Zrt. munkatársai az erdők nemzetközi napja és a Föld napja alkalmából tartott pénteki ünnepségen, a budapesti Vajdahunyad várban – tájékoztatott közleményében az erdészeti társaság. 

Pro Silva Hungariae díjat vehetett át Gencsi Zoltán címzetes egyetemi docens, a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. turisztikai és természetvédelmi szakreferense a tiszántúli erdők természeti értékeinek megőrzésében, valamint a kíméletes erdőfelújítási módok kialakításában és alkalmazásában végzett kiemelkedő munkájáért, szak­írói tevékenységéért. 

Nadler Herbert-díjat kapott Baráth Béla, a Gúthi Erdészet hivatásos vadásza a világhírű gúthi dámvadállomány megőrzésében, fenntartásában végzett munkásságáért, valamint a két világrekord-dámbika elejtésében nyújtott szakmai teljesítményéért. 

Dr. Nagy István miniszter miniszteri elismerő oklevelet adományozott Sári Zsoltnak, az erdőgazdaság nyugalmazott kereskedelmi és marketingvezetőjének a nyírségi akácfaanyag európai népszerűsítésében, valamint az új típusú hasznosítás megteremtésében végzett eredményes munkásságáért. 

A rendezvényen Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese, Zambó Péter erdőkért felelős államtitkár és Rácz András természetvédelemért felelős államtitkár adta át az elismeréseket. 

HBN 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában