Mihály-napi vásár

2022.05.14. 10:11

Innen biztosan nem távozunk üres kézzel: megnéztük, milyen a debreceni nagyvásár! - Fotókkal, videóval

Kerámiák, függönyök, édességek és kézműves termékek sokasága a Böszörményi úton és környékén.

Forrás: Czinege Melinda

Még a nyolcat se ütötte az óra szombaton reggel, amikor már megjelentek az első vásárlók az idei Mihály-napi nagyvásáron. 

Forrás: Czinege Melinda

A rutinos árusokat azonban ez nem hozta zavarba, árucikkeik már a standokon, asztalokon várták, hogy gazdára találjanak.  

Két év szünet után tért vissza a tavaszi forgatag. Az őszi nagyvásárt követően még nagyobb érdeklődés övezte az idei rendezvényt, több mint ezer árus pakolt ki a Böszörményi úton és környékén. A kínálat most is nagyon széles: függönyök, kerámiák, különböző fából készült használati tárgyak, édességek és műanyag játékok között válogathatunk a hétvégén. 

A rutinosabb kereskedők már messziről kiabálnak, hogy mennyiért és mi kapható náluk. És természetesen ott a legjobb. De mindezek mellett a kézműves termékek, díszek, használati tárgyak és az ételkülönlegességek sem maradtak el, amelyek számára külön területet biztosítottak a szervezők.

20 éve rendszeres árusítója a tavaszi és őszi nagyvásároknak Bálint Irma Székelyudvarhelyről, aki családjával kürtöskaláccsal várja a vásározókat.

– Nincs okom a panaszra, nagyon sokan rendszeres visszatérők. Igyekszem tartani a minőséget, csak ezzel lehet a vásárlókat megtartani. Viszont, keserű szájízzel, de emelnem kellett az árainkon, mert az alapanyagok árai is magasabbak lettek – fogalmazott kérdésünkre. 

Forrás: Czinege Melinda

Volt olyan kézműves árus is, aki az őszi vásáron pakolt ki először, és annak tapasztalataira építve érkezve új termékekkel, látványosabb standdal fogadja a vásározókat. 

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában