Látogatórekord várható

2022.05.10. 10:45

Visszatér a tavaszi nagyvásár: listába szedtük, merre tilos hajtani és parkolni

Akinek még nincs programja a hétvégére, ne csüggedjen!

Forrás: Napló-archív

Fotó: Molnár Péter

Idén nem marad el a közkedvelt tavaszi nagyvásár Debrecenben. 

Az elmúlt két évvel ellentétben május 14-15-én megtelik járókelőkkel a debreceni Böszörményi út és a környékbeli utcák. 

A járványhelyzet alakulása lehetővé tette, hogy a 2021-es őszi vásárt megtartsák, ami rekordközeli látogatószámot hozott – fogalmazott a Napló érdeklődésére Ónadi János, a Debreceni Közterület Felügyelet piaci osztályvezetője. Mint elmondta, a május 14-ei és 15-ei vásár iránt már most óriási az érdeklődés. – A kézművesek utcájában és a régi idők vásárában már nincs szabad eladói terület, több száz eladó fogja különféle portékáit értékesíteni – szögezte le a piaci osztályvezető, aki kiemelte: vendéglátóhelyekből sem lesz hiány. Ahogyan a Mihály-napi vásár szerelmesei megszokhatták, üres pocakkal senki sem térhet haza az ország egyik legnagyobb vásárából.

Mint a fentiekben említettük, az őszi vásárt tavaly megtartották, viszont a kísérő rendezvények elmaradtak. Ez most nem így lesz, minden visszatér a régi kerékvágásba: visszakapjuk a koronavírus-járvány előtti vásári hangulatot. – A piac szombaton 8 órakor nyit, 10 órakor tartják meg az ünnepélyes megnyitót, ezt követően bemutatót tartanak a hon- és rendvédelmi szervek. Majd a vásár második napján, vasárnap 14 óra és 14.30 között a vásár területén érkeznek a honvédség emlékfutásának befutói – fűzte hozzá Ónadi János. Hozzátette, a járványhelyzet miatti kétéves kihagyás után most nagy érdeklődésre számítanak. 

NE

Forgalomkorlátozások a nagyvásár idején 


Május 12-én (csütörtök) 18 órától május 16-án 05.00 óráig:

  • A Doberdó utca – Kartács utca – Dóczy József utca – Egyetem sugárút útvonalon a Füredi úti kereszteződésig mindkét oldalban minden gépjármű parkolása (várakozása) tilos,
  • valamint a Böszörményi út melletti kerékpárúton, a Békessy Béla utca és a Menyhárt József tér közötti szakaszon a kerékpáros forgalom tilos,
  • a Böszörményi út melletti szervizút Böszörményi u. 71. sz. és az Ötvenhatosok tere 1-3. sz. közötti szakaszán és az Aldi áruház mögötti parkolóban minden gépjármű forgalma és várakozása tilos.
    Május 13-án (péntek) 17.30-tól május 15-én (vasárnap) 24.00 óráig a közúti forgalom elől lezárják Debrecenben:
  • a Böszörményi utat a Doberdó utcától a Füredi utcáig.
    Május 13-án (péntek) 17.30-tól május 16-án (hétfő) 05.00 óráig a közúti forgalom elől lezárják Debrecenben:
  • a Békessy Béla utcát a Böszörményi úttól a Görgey utcáig,
  • a Bólyai utcát a Böszörményi úttól a Jerikó utcáig,
  • az Akadémia utcát a Böszörményi úttól a Kertváros utcáig, minden gépjármű forgalma és várakozása megtiltásra kerül.

A fenti útszakaszról a forgalom a Böszörményi út – Doberdó utca – Kartács utca – Dóczy József utca – Egyetem sgt. – Füredi út – Böszörményi út (és vissza) útvonalra kerül elterelésre.

A forgalomelterelés a tömegközlekedési eszközöket is érinti.

A fenti időszakban a lezárt útszakaszon szabálytalanul parkoló gépjárműveket a tulajdonos költségére elszállíttatják – tudtuk meg a Debreceni Közterület Felügyelettől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában