Bejelentés

2022.05.17. 16:19

Fontos szintet lép a debreceni állatkert

Ők is csatlakoznak a Botanikus Kertek Világszövetségéhez.

Forrás: Facebook / Zoo Debrecen

Hétfőn vette kezdetét Budapesten a háromévente megrendezett, immár IX. EuroGard kongresszus a Botanikus Kertek Világszövetsége (BGCI) és az Európai Botanikus Kerti Konzorcium (EBGC) közös szervezésében. A nemzetközi szakmai közösség csúcsrendezvényének számító eseményen – az idén fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége (MABOSZ) tagjaként – a debreceni állatkert is képviselteti magát közel 800 európai kerttel együtt, tudatta Facebook-oldalán az intézmény. Az előadások és a szakmai kapcsolatépítés révén az állatkert munkatársai számos aspektusból ismerhetik meg még behatóbban a társintézmények tevékenységét a biodiverzitás védelmétől a kutatáson át egészen a közösségbevonásig.

Ez alkalomból a nagyerdei park bejelentette, hogy megkezdik a Botanikus Kertek Világszövetségéhez való csatlakozást, amely a 2018-ban megszerzett MABOSZ-tagság után újabb – ezúttal már nemzetközi – szakmai mérföldkövet és továbbfejlődési lehetőséget jelent majd az első hazai természetvédelmi területen, a Nagyerdő szívében több mint hat évtizede végzett növénykerti tevékenységük számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában