Fotókkal, videóval

2022.04.03. 22:54

Taroltak a fideszes jelöltek Hajdú-Bihar megyében

Több választókerületben magabiztos győzelem született.

Forrás: Czinege Melinda

Szinte percről percre élesebb kontúrt öltött a vasárnapi választások végeredménye, a Hajdú-Online olvasói pedig egész nap figyelemmel kísérhették a történéseket. A késő délutáni óráktól a debreceni Fidesz-székházban egy emberként figyelték a kivetítőn feltüntetett adatokat.

 

Papp László polgármester a késő esti órákban a Naplónak elmondta, az, hogy 12 év kormányzás után ilyen mértékű bizalmat és felhatalmazást kap a Fidesz–KDNP, fantasztikus érzés. – Remélem, hogy újabb izgalmas négy esztendőnek nézünk elébe. Jó látni, hogy van értelme a munkánknak, az elmúlt éveket a kormány és Debrecen önkormányzata nagyon jó együttműködése jellemezte, ebből a választási eredményből ez köszön vissza. Debrecenben három Fidesz–KDNP-s képviselő dolgozhat majd a megyéért a választópolgároknak köszönhetően. Bizalmat kaptunk, aminek igyekszünk megfelelni, de fontos leszögezni, hogy a győzelmünk nem arról szól, hogy legyőztük a másik oldal szavazóit, hanem a politikai ellenfeleinket győztük le – hangsúlyozta.

A Hajdú 1-es választókerületben Kósa Lajos (Fidesz–KDNP) aratott ismét győzelmet. A honatya úgy fogalmazott, félreérthetetlen üzenet az mind a magyar politikai elitnek, mind Európának, hogy a magyarok a békét választják, és azt a polgári fejlődést, ami Magyarországon 12 év alatt gyökeres és alapvető változásokat hozott. Az emberek életminőségre, munkahelyteremtésre családtámogatásra szavaztak és arra, hogy biztonságban érezhessék magukat – hangsúlyozta.

 

Elsöprő sikrek

 

A Hajdú 2-es választókerületben Pósán László (Fidesz–KDNP) nyert ismét, a honatya emlékeztetett arra: az ellenzéki összefogás lózungjai és hamis jelszavai mellett a Márki-Zay-féle kijelentések is sokat tettek hozzá az eredményhez. – Debrecent azzal vádolták, hogy a többi város rovására jutott támogatásokhoz, ezzel és még más hasonló üzeneteikkel sem sikerült meggyőznie a magyarokat. Ez is oka az elsöprő sikernek – mondta.

Lendületet kaptak

 

Vitányi István (Fidesz–KDNP) a hetedik parlamenti választását is behúzta a Hajdú 4-es körzetben. Miután ismét egyértelművé vált a győzelme, lapunknak elmondta, az elért eredmények hozták magukkal a sikert. Példaként felhozta, hogy Nagykerekiben hatalmas fölénnyel nyertek, ez például akár annak is köszönhető, hogy a napokban jelentették be, hogy felújítják a Bocskai-várkastélyt. – Ez a győzelem nagy lendületet ad a következő négy évre. Köszönöm az embereknek a támogatást, akik bölcsek voltak, és annak hittek, amit láttak. Hittek annak fejlődésnek, ami az elmúlt 4 és 12 évben történt. Ezeket a bölcs embereket nem lehet átverni – vallja Vitányi István

 

Folytathatja megkezdett munkáját a Hajdú 5-ös választókerületben Bodó Sándor (Fidesz–KDNP) is. Az Egységben Magyarországért (EM)képviselőjelöltje, Kiss László tűnt ellenfélnek ebben a körzetben, azonban még ő is jócskán alulmaradt. – Nagyon boldog vagyok, és köszönöm mindenkinek azt a támogatást, amit kaptam. Azt látom, hogy a választókerület mind a 15 településén meggyőzően támogatták a kormány politikáját és a személyemet is, igyekszek erre a bizalomra a jövőben is rászolgálni, s mindent megtenni azért, hogy ezen az úton haladhassunk tovább – nyilatkozta lapunknak Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, aki továbbra is országgyűlési képviselőként munkálkodhat a megyében.

 

A Hajdú 6-os körzetben sem született szoros eredmény, Tiba István (Fidesz–KDNP) magasan verte legnagyobb kihívóját, Hegedüs Pétert, Balmazújváros polgármesterét, az EM képviselőjelöltjét. – Köszönöm mindenkinek, aki részt vett a választáson, mert úgy gondolom, hogy 63 százalékos részvétel mellett nyerni mindig dicsőség. Külön öröm számomra, hogy a Hajdú 6-os választókerületben a hajdú és nem hajdú emberek bizonyították, hogy nem lehet őket hazugságokkal becsapni, sokkal inkább a tetteknek hisznek. Az elmúlt 4 évben sikeresen tudtunk tovább fejleszteni ezt a területet – nyilatkozta Tiba István. Hozzátette: – Köszönöm, mindenkinek, aki segített nekem, ez legalább annyira az ő érdemük, mint az enyém. Nagyon sok ember volt mellettem, olyanok, akik nap mint nap azért dolgoztak, hogy a képviselői munkámat el tudjam végezni – húzta alá. 

 

Tasó László országgyűlési képviselő megköszönte a támogatást, és örömét fejezte ki, ahogy milliónyi ember szavazott a biztonságra. - Nehéz időszak vár ránk, komoly kihívások állnak előttünk, de nincs mitől, kitől félnünk - fogalmazott, majd hozzáfűzte, a szavak hitelessége és a kampány alatt is tanúsított jóakarat vitte győzelemre a Fideszt.

SzD, KD

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában