Hajdú-Bihar

2022.04.05. 12:50

Felzárkózó kiskereskedelem

A koronavírus-­járvány hullámait kísérő, a kiskereskedelmet is érintő korlátozó intézkedések hatására Hajdú-Bihar kiskereskedelmi üzleteinek forgalma 2020 áprilisa és 2021 márciusa között (június és július kivételével) elmaradt az egy évvel korábbitól – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Fókuszban a megyék című sorozatának legutóbbi, a 2021-es esztendő első három negyedévének adatait elemző kiadásából. Mint írják, 2021 II. és III. negyedéve azonban növekedést hozott a járvánnyal már érintett előző évi alacsony bázishoz képest. 

A megye kiskereskedelmi üzlethálózatában 2021 I–III. negyedévében folyó áron 419,9 milliárd forint értékű forgalom valósult meg, az országos 4,6 százaléka. A kiigazítás nélküli adatok alapján a forgalom volumene – az országossal csaknem egyező mértékben – 1,0 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Az is kiderült: a megye egy lakosára átlagosan 798 ezer forint bolti forgalom jutott, 8,2 százalékkal több, mint 2020 I–III. negyedévében. A mutató értéke 135 ezer forinttal elmaradt az országos átlagtól.

 

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában