Magyar Vöröskereszt

2022.03.22. 14:59

Továbbra is nagy szükség van az önkéntesekre a biharkeresztesi szolgálatban

Forrás: Magyar Vöröskereszt

Ahogy a Magyar Vöröskereszt közleményében olvasható, együtt segít egyetemista, fiatal, felnőtt és nyugdíjas, helyben vagy a környéken lakó és a Debrecenből vagy a megyén kívülről ideutazó önkéntes. A visszajelzések szerint feltölti őket is a segítségnyújtás, jól érzik magukat. Félszáz fő vett és vesz részt a szolgálatban, hiszen vannak, akik rendszeresen vállalják a feladatokat.

 

A szolgálatot ezen a helyszínen március 10-től – a Románia felől érkező menekülők számának megemelkedésétől – látja el a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezete egyeztetve és együttműködve a védelmi szervekkel és más civil szervezetekkel. A Vöröskereszt önkéntesei és munkatársai pszichológiai segítségnyújtással, ételosztással, adományosztással, meleg itallal segítik a határ túloldaláról érkező, regisztrációra váró ukrajnai menekült gyermekeket, családokat, magánszemélyeket 2 műszakban.

 

Nagy szükség van segítőkre

 

Ez a határmenti szolgálat folyamatos, ezért továbbra is várja önkéntesek jelentkezését a szervezet.

 

A jelentkezőket a [email protected] e-mailcímen várják. Akik a megyeközpontban vagy a megye más részein laknak, a [email protected] és az 52/531-427-es telefonszámon is jelentkezhetnek erre a feladatra. A szervezők kérik a jelentkezőket, hogy – ha idejük engedi – írják meg erősségeiket, miben tudnak, szeretnek segíteni, milyen nyelvismeretük van.

 

Debrecenben angolul készség szinten beszélő aktivistákat is keresnek, mert a városban újabb vöröskeresztes feladatok vannak az ukrajnai emberek megsegítésére.

 

Csatlakozzon a vöröskeresztes szolgálathoz, ha az ukrajnai háborús helyzet menekült emberein segíteni szeretne megyénkben és lakóhelye vonzáskörzetében! – mondják szervezők, munkatársak, önkéntesek.

 

Püspökladányban is segít a Vöröskereszt

 

A Püspökladányba érkező menekült-csoportokat is segítő önkéntesek és munkatársak várják a helyi állomáson. Legyen éjjel vagy nappal, a csapat tagjai a jelzésekre a helyszínre mennek, és a biharkeresztesi feladatokhoz hasonlóan, forró teával, ásványvízzel, élelmiszerekkel, higiéniai termékekkel – mindazzal, amire a tapasztalatok szerint szükség van – ellátják a várakozókat és lelki segítségnyújtással is szolgálnak.

 

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete munkatársaival és önkénteseivel az első naptól részt vesz az ukrajnai háború menekültjeinek megsegítésében. Az északi határmenti szolgálatnál is jelen voltak vagy készenlétben álltak munkatársai. A Hajdú-Bihar megyei önkéntesek és munkatársak nagy szerepet vállaltak március 3-tól Aranyosapátiban a Híd Kárpátaljáért Összefogás raktárának a megnyitásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában