Fotókkal

2022.03.24. 13:49

Több mint nyolcmilliárd forintos fejlesztés fejeződött be a Debreceni Egyetemen

A munkaerőpiaci tendenciákat figyelembe véve, mintegy nyolcmilliárd forintos felsőoktatási infrastruktúra-fejlesztés valósult meg az elmúlt öt évben az egyetemen.

Forrás: Czinege Melinda

A gyakorlati és szakmai képzés megújítása érdekében került fejlesztésre és bővítésre a Debreceni Egyetem felsőoktatási infrastruktúrája. A nagyszabású beruházás rengeteg új lehetőséget teremt a felsőoktatási képzés területén, kiszélesíti a gyakorlati oktatás lehetőségeit, emellett elősegíti a felsőoktatás kibocsátásának minőségi javulását, és az erre épülő munkaerő-piaci kapcsolatmenedzsment, valamint technológia-transzfer tevékenységeket. A projekt során többek között hallgatói terek, oktatási eszközök és laborok újulhattak meg, valamint az Egyetem téri Campuson felépült a Learning Center, amely előadó és szemináriumi termekkel kombinált modern, többfunkciós tanulóközpont.

 

– A Debreceni Egyetem kiemelt mintája a megújult, modellváltó felsőoktatásnak. Az egyetem mindig vezető szerepet töltött be abban, hogyan lehet új és innovatív megoldásokkal, kutatás-fejlesztéssel a felsőoktatás élén járni – fogalmazott a projekt zárórendezvényén dr. Hankó Balázs felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár. Az újonnan kialakított szimulációs és skill-laborok az egészségügyi intézményekhez és az ipari környezethez hasonló munkaterületek kialakítását tették lehetővé, melyekben valós munkakörülmények szimulálására nyílik lehetőség.

Az eseményen az Innovációs és Technológiai Minisztérium együttműködési megállapodást írt alá a Doktoranduszok Országos Szövetségével a fiatal kutatók támogatási rendszerének megerősítéséről. – Kiváló szakmai kapcsolat alakult ki a Doktoranduszok Országos Szövetsége és a felsőoktatásért felelős szakterület között. Ennek az együttműködésnek az eredményeként strukturálisan alakulhatott át a doktori képzés és bővülhetett az állami ösztöndíjra felvehetők keretszáma – emelte ki Molnár Dániel, a DOSZ elnöke.

 

Panyiczki-Berényi Viktória

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában