Fontos fejlesztés

2022.03.21. 13:00

Nem csak ígéret: lesz új út Hosszúpályi és Debrecen között

Megvan az engedély és a kiviteli terv az építésre, megújul a 4808-as út.

Forrás: Czinege Melinda

A TOP Plusz keretében 8,4 milliárd forintból több mint 50 kilométer út fog megújulni Hajdú-Bihar megyében – emlékeztetett Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke hétfő délelőtt a Megyeházán. Hozzátette, a megyei önkormányzat kezdeményezi a kormánynál, hogy 1,7 milliárd forinttal bővítsék ezt a keretet, minden esély megvan arra, hogy ezt meg is kapják. Kitért arra, még vannak olyan TOP-os projektek, amelyek megvalósítása még folyamatban van; ilyen a 4808-as út Hosszúpályi és Debrecen közötti szakaszának aszfaltozása is. Vitányi István országgyűlési képviselő leszögezte, a 4808-as egy frekventált út, régóta tervezték a felújítását. 

A választópolgárok megnyugtatására és a mi legnagyobb örömünkre szolgál az, hogy a fejlesztés egymilliárd forint értékben megvalósul

– jelentette ki. Tudatta, ennek az útnak egy másik szakasza a TOP Pluszban is szerepel, abban a Hosszúpályin átmenő szakaszt fogják megújítani.

 

A rég vágyott, közel 8 kilométeres Hosszúpályi és Debrecen közötti szakasz megújításáról elmondta, engedélyes tervek vannak, a kivitelezési tervdokumentáció elkészült, jelenleg bizonyos területek kisajátítása van folyamatban.

Az út 7740 méter fog új aszfaltréteget kapni, valamint az itt található 14 buszmegállót, illetve a Kondorosi-éren és a Kati-patakon átívelő hidakat is megújítják.

A képviselő úgy véli, most már a 4808-as legkritikusabb részét is rekonstruálják. – A mai állás szerint a beruházás a harmadik negyedévben fog indulni – tudatta Vitányi István.

 

Szoták Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója a technikai tudnivalókról elmondta, teljes lezárás nem lesz, szakaszokra bontva végzik majd a munkát.

 

KD

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában