Lezárult a beruházás

2022.03.21. 15:54

Kizöldült az Újkert is, a játszótér nevét a lakosok dönthetik el

A beruházás leglátványosabb eleme a Böszörményi és a Füredi út kereszteződésénél lévő háztömbbelső dombos részénél kialakított új játszótér.

Forrás: Czinege Melinda

Befejeződött az Újkertben a Zöld Város Program. A helyszínen tartott hétfő délutáni sajtótájékoztatón Kósa Lajos a város jelenleg legnépszerűbb játszóterének nevezte az új parkot. A honatya szerint a hétvégén háromszáz gyermek vette használatba a játszóeszközöket.

Forrás: Czinege Melinda

– A Újkert 117 ezer négyzetméteres területének egy évvel ezelőtt megkezdett fejlesztése 830 millió forintból valósult meg. A város vezetése folyamatosan azon dolgozik, hogy a belváros és kertvárosok mellett Debrecen lakótelepei is megújuljanak – fogalmazott az országgyűlési képviselő. Kósa Lajos elárulta, a következő nagyobb projekt a Vénkertben, az Újkertben és a Tócóskertben létrehozott parkolóhelyek kapacitásbővítéséről fog szólni.

Forrás: Czinege Melinda

Papp László örömét fejezte ki, hogy a város lakótelepein évtizedek óta esedékes fejlesztéseket sikerült megvalósítani az utóbbi években.

 

– A meglévő növény- és faállományt megőrzése és ápolása mellett a program részeként 83 fát, 38 ezer cserjét és évelő növényt ültettünk el. A védhető területek 70 ezer négyzetméteren füvesítve lettek. A Zöld Város Program mindegyik területén kifejezett cél a közösségi területek fejlesztése is. Ezért a város ezen részén egy új sportpályát építettünk, hetet pedig felújítottunk. Két új kondipark jött létre tíz sporteszközzel. Valamint elkészült a város talán legjobb, legösszetettebb játszótere, négy másik pedig teljesen átalakult. Helyet kapott negyvenöt darab kerékpártámasz, 83 új pad, három sakkasztal és három pingpong asztal is. Ezen kívül 32 új parkolót hoztunk létre, 32-t pedig felújítottunk – részletezte a polgármester. Papp László megjegyezte, a parkolóterületekkel kapcsolatban körültekintően kell eljárni, mivel sok esetben csak a zöldterületek rovására mehetne a fejlesztés.

Az esemény végén Kósa Lajos spontán felhívást tett közzé az új játszótér elnevezésére. Arra kéri a város polgárait, hogy a debrecen.hu-n hamarosan megjelenő szavazási felületre küldjék a javaslatokat. A képviselő megjegyezte, leginkább a gyerekek ötleteit várják, de bármilyen elképzelést örömmel fogadnak.

 

HL
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában