Helyi közélet

2022.03.25. 13:12

Informatikusok a cívisvárosért

Megalakult a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) debreceni területi csoportja 23 magánszemély és 14 informatikai cég részvételével, mely a tekintélyes, 70 éves múltú, hazánk infokommunikációs szektorának legpatinásabb szervezetének a helyi képviselete.

Az alapítók célja, legyen elég jól képzett informatikai szakember és pezsgő szakmai közélet Debrecenben, ezzel növeljék a város és az itt működő informatikai cégek versenyképességét és választ adjanak a munkaerőpiaci kihívásokra - írja az egyesület. A városi informatikai cégek vezetői az elmúlt közel két évtized során rendszeresen egyeztettek a debreceni IT piac helyzetéről és kihívásairól. Ezeknek a találkozóknak már eddig is számos eredménye volt, ami a debreceni egyetemi informatikai képzéshez kapcsolódott, illetve kiegészítette azt saját szervezésű, a piaci igényekhez igazított egyéb képzésekkel.  

 

Szervezés dolga

 

Ahhoz, hogy növekedjen a város és a helyi informatikai cégek versenyképessége, valamint kellően hatékony választ találjunk az egyre élesedő munkaerőpiaci kihívásokra, azaz legyen elég jól képzett informatikai szakember és pezsgő szakmai közélet Debrecenben, ehhez a következő időszakban a szakmai közösségi élet szervezése fontos feladat lesz a piaci szereplők, oktatók, hallgatók és a szakemberek bevonásával. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában