Egyház

2022.02.03. 18:25

Szent Anna nevét viseli a jövőben a Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ

Az intézményt a napokban áldották meg.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Megszentelte Kocsis Fülöp érsek-metropolita a Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ irodáját, az anyaotthont és a lakásotthonokat február 1-jén, tájékoztatott honlapján a Hajdúdorogi Főegyházmegye. A hajdúnánási intézményegység a jövőben Szent Anna nevét viseli.

 

A tanácskozóteremben végzett görögkatolikus házszentelési szertartást követően a gyertyaszentelő ünnephez közeledve Fülöp metropolita atya megszentelte és megáldotta a gyertyákat, majd iroda minden helyiségét is. 

 

A szentelést követően Fülöp metropolita atya bejelentette a Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ fenntartó- és névváltoztatását. A főegyházmegye fenntartásába kerül át a gyermekvédelem, és az új neve a Szent Anna Görögkatolikus Gyermekvédelem Központ lett.

 

Simon Mihály intézményvezető, Tóth Lóránt lelki vezető és a lakásotthonok szakmai vezetői kíséretében Fülöp metropolita atya megszentelte a lakásotthonok épületeit a járványügyi előírások betartása mellett.

 

A lakásotthonok nappalijában, a házszentelési szertatásnak megfelelően az asztalra keresztet, gyertyát, a jobb oldalra Krisztus ikont, a bal oldalra pedig Istenszülő ikont helyeztek ki, és így várták a házszentelést. A házszentelés zárásaként lakásotthonokban élő gyermekeknek találkozhattak és beszélgethettek Fülöp metropolitával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában