Közlekedésfejlesztés

2022.02.01. 12:55

Járhatóbbá válnak az utak Püspökladányban

Az érintett szakaszok egyelőre útalapot kapnak, aszfaltburkolatot még nem.

Tóth Lajos polgármester két külterületi út fejlesztéséről beszélt

Forrás: Napló-archív

Fejlődhetnek a helyi külterületi utak Püspökladányban, ehhez az önkormányzat még tavaly júliusban nyújtott be pályázatot hosszú előkészítési dilemmák után. A sikeres elbírálást követően idén elkezdődhet a beruházás előkészítése. 

 

A fejlesztéshez szükséges műszaki dokumentációk elkészítésének, a közbeszerzési eljárás lebonyolításának, valamint a kiviteli szerződés aláírásának június 30-a, míg a projekt tényleges befejezésének 2023. szeptember 30-a a határideje. 

 

A beruházással kapcsolatban Tóth Lajos polgármester a városi televíziónak adott interjújában elmondta: az Ürmösháttól Békés megye irányába tartó szakasz több kilométerén, valamint a 4-es számú úttal párhuzamos feltáróúton lesz fejlesztés mintegy 298 millió forint támogatásból. – Ez 95 százalékos támogatási intenzitást jelent, öt százalékot nekünk kell a projekthez kapcsolódóan biztosítani – mondta el a városvezető. Hozzátette: a hiányzó összeget, mintegy 15 millió forintot az érintett gazdasági társaságok, földhasználók biztosítják, erről korábban kötöttek megállapodást. 

 

Az érintett szakaszokon megfelelő teherbírású útalapot és rögzítőréteget alakítanak ki, aszfaltburkolatot egy későbbi ütemben biztosítanak. 

 

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában