Kiemelkedően magas pontszám

2021.12.21. 13:45

LEED gold minősítést kapott a Vitesco Technologies debreceni gyára

A 21 ezer négyzetméteres épület a világszinten elismert fenntarthatósági tervezési, építési sztenderdeknek megfelelve nyerte el a minősítést.

Fotó: Napló-archív

A gyár fontos szerepet játszik az olyan autóipari trendek követésében, mint a villamosítás és a fenntarthatóság - közölte a cég kedden az MTI-vel.

 

A debreceni Vitesco Technologies épülete kiemelkedően magas pontszámot ért el a beltéri környezet kategóriában a kiváló levegőminőségének és a modern belső tereinek köszönhetően, továbbá maximum pontszámot kapott az öblítő berendezések vízhatékonysága, illetve az esővízgyűjtés terén. Ez azt jelenti, hogy a korszerű üzem az illemhelyöblítésre több mint ezer köbméter esővizet hasznosított a díj megszerzéséig. Az arany minősítéshez hozzájárult az is, hogy a debreceni gyárban az egy munkavállalóra vetített villamosáram-felhasználás 23 százalékkal, a létesítmény-üzemeltetésre fordított energia pedig 17 százalékkal csökkent az épület használatbavétele és a minősítés megszerzése között.

 

A Vitesco Technologies célul tűzte ki, hogy 2030-ra szén-dioxid-semleges működést ér el, amelyben Debrecen jelentős szerepet játszik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában