Adományozás

2021.12.22. 16:05

Fontos a gyerekeknek a biztonság és az állandóság

Adományokkal segítik a debreceni átmeneti otthonok lakóinak karácsonyát.

Forrás: Kiss Annamarie

Könyvekből és édességcsomagokból álló adományokkal teszik szebbé a Családok átmeneti otthonában és a Gyermekek átmeneti otthonában élők ünnepét. A felajánlásokat Katona Erzsébet, a körzet önkormányzati képviselője adta át december 22-én.

 

– Egy 100 ezer forint értékű adománnyal érkeztem most az intézménybe, hiszen nehéz sorsú családok élnek itt. Sajnos vannak olyan gyerekek is, akik önkéntesen választják azt, hogy beköltöznek ide, aminek az oka lehet családi, anyagi, vagy lakhatási probléma - fogalmazott kérdésünkre a képviselő.

 

Mint elmondta, jelenleg 5 család 15 gyermekkel, valamint további 8 gyermek él a Böszörményi úti intézményben. Vannak közöttük 14 éves és 4 éves gyermek is, ezért próbáltak olyan könyveket összeválogatni, hogy azokból mindenki tudjon magának valót választani. Az adományokat magánemberek, cégek ajánlják fel a Debreceni Karitatív Testületnek, amely eljuttatja azokat a szociális intézményekbe és a rászorulókhoz.

– Van olyan család, amely hét gyermeket nevel, közölük többen is iskolába járnak, így ez a mostani adomány is nagy segítség lehet számukra. Úgy gondolom fontos, hogy foglalkozzunk velük és segítsük őket – fogalmazott Katona Erzsébet.

 

Hozzátette, nem ez az első alkalom, hogy adományokkal érkezett az intézménybe. Az év folyamán, például gyereknapkor is vittek ajándékokat a gyerekeknek.

 

– Az itt lakó gyermekeknek nagyon fontos a biztonság, az állandóság és a törődés, amelyet itt az intézményben megkaphatnak. A családok számára jogi tanácsadás a munkavállaláskor vagy egyéb ügyintézéshez, akár más segítségnyújtás esetén is megfelelő szakemberek állnak rendelkezésre  - mutatta be röviden az intézményt.

 

BS

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában