Fontos a családi háttér

2021.11.09. 11:00

Nagy érték az önkéntesek munkája

Regionális nagycsaládos ünnepségen köszöntötték az önkénteseket Nádudvaron.

Forrás: Marján László

A helyiek köszöntő műsorában Pinczés Brigitta és a Kéknefelejcs Citerazenekar dalai hangolták a közönséget az ünnepségre. A „Mindent a családért„ Nádudvari Nagycsaládosok Egyesület nevében Burkovics Lajos elnök köszöntötte a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE), azon belül a Felső-Tisza Régiónak önkénteseit a Hortobágy-széli kisvárosban a vasárnapi ünnepség megnyitóján. Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy önkénteseik mindig szerényen azt mondják: „ugyan, nem csináltam semmit”, ám az önkéntes munka értéke túlmutat a feladaton, a befektetett munka nehézségén.

– A NOE az életünk része, nem mindig tudjuk, mikor adunk magunkból másoknak, nem mindig tudjuk, hogy mikor kell majd kérnünk a másikból, de ettől szép, önzetlen, felemelő. Látszólag egy sátor felállítása sem különösebben nehéz feladat, de mekkora értéke lesz, ha épp jön egy zápor, vagy általa van hova bújni a forróság elől – tette hozzá az országos vezető. Maczik Erika, Nádudvar polgármestere, aki maga is aktív egyesületi tag, kiemelte: amíg ő a városvezető, biztosan támogatja a nagycsaládosok tevékenységét is a településen, hisz ez Nádudvar értékét is emeli. Deliné Szolanics Zsuzsanna, a régió vezetője a családi háttér fontosságát említette, hogy a gyerekei ilyenkor igyekeznek tolerálni, hogy nincs délre főtt étel a vasárnapi asztalon.

Ezt követően a régió három megyéjének 16 szervezetéből, közel 60 önkéntest köszöntöttek. Hajdú-Biharból Debrecen, Sárrétudvari, Püspökladány, Hajdúdorog és Nádudvar önzetlen nagycsaládos segítőit jutalmazták.

Marján László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában