de ez még nem minden

2021.11.14. 09:19

A községháza és a ravatalozó is megújulhatott Berekböszörményben

Vitányi Istvánék végigjárták, mi mindennel gazdagodott a település az elmúlt időszakban.

Fotó: Vmirjáncki József

Őszbúcsúztató, zenés, táncos délelőtt, beruházások átadása – röviden így lehetne összefoglalni a ködös szombat délelőtt programját. Már reggel fiatal táncosok szórakoztatták mindazokat, akik megjelentek ezen az eseményen, eközben az udvaron üstökben a szakavatott szakácsok toroskáposztát főztek. Szűcs Viktor, Berekböszörmény polgármestere megkérte a település lakóit, hogy kísérjék el őket azokra a helyekre, melyek az utóbbi időben létesültek. Vitányi István országgyűlési képviselő társaságában bejárták ezeket a helyszíneket, a beruházások a képviselő közreműködése nélkül nem valósulhattak volna meg.

A polgármester elmondta, hogy két éve dolgozik együtt a jelenlegi önkormányzat képviselőivel, akik segítik őt abban, hogy a településen olyan beruházások legyenek, melyek az itt lakók javát szolgálják.

Így adhatták át az óvoda játszóudvarán a KRESZ pályát és játszóteret, melyek közel 5 millió forintból épültek meg. A József Attila utca burkolatának javítása 16 millió forintba, községháza épületének felújítása 37 millió forintba került. A temetőben 30 millió forintból felújították a ravatalozót, 5 millió forintból pedig urnafal létesült. A felsorolást még nem ér véget, a futballpályán –, mely az utóbbi időben a községi rendezvényeknek ad helyett – 528 üllőhelyes lelátót alakította ki közel 20 millió forintból, a település fásítási programjában pedig 30 darab hársfát ültettek, továbbá korszerűsítették a település közvilágítását is. Büszkék a település lakói a központban létrejött szoborparkra, mely jó példa arra, hogy a településen lakók is hozzá tudnak járulni lakóhelyük értékeinek gyarapításához. Bonnár Lajos önkormányzati képviselő saját erőből állíttatta fel nyolc történelmi személyiség szobrát a település központjában és az iskola udvaron. Ezek a beruházások a településen lakóknak, vagy azok egy részének az igényeit elégítik ki.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában