országjáró fórum Hajdúhadházon

2021.10.19. 21:12

Büszkék arra, amit közösen elértek

A múlt sikereinek folytatására hívták fel a figyelmet a fórumon.

Fotó: Molnár Péter

Országjáró fórumot tartottak kedden Hajdúhadházon. Az eseményen az elért eredmények összegzése mellett személyes beszélgetésekre is nyílt lehetőség. Kovács Zoltán, Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára hangsúlyozta, az ilyen fórumokon kérdésekről, őszintén, egymással tudnak egyeztetni az emberek, bárhol az országban. – Ezek mindig olyan alkalmak, ahol a saját választóinkkal, azokkal, akikkel közösen dolgoztunk az elmúlt években – és akiktől háromszor kaptunk kétharmados felhatalmazást arra, hogy a munkát végezzük – át kell újra és újra beszélni mindazt, amit tettünk, amire büszkék lehetünk. Az ellenfelünk egy dolgot akar elérni, hogy megingasson bennünket ebben – emelte ki Kovács Zoltán, aki a keddi esemény után Budapesten folytatja majd az országjáró fórumot.

A fórumon Kovács Zoltán elmondta, a Stop Gyurcsány-Stop Márki-Zay kampánykörútnak, illetve aláírásgyűjtésnek a célja egyértelmű. – Meg kell állítanunk a múlt visszatértét, azokat az embereket, akik 2010-ben – majdnem a szakadékba vezetve Magyarországot – elbuktak, és most megpróbálnak minden áron visszatérni a hatalomba – mondta.

Ragaszkodnak az eredményekhez

Az államtitkár beszédében kitért arra is, hogy tragikus és különös apropót ad az aláírásgyűjtésnek a pár nap múlva tartandó megemlékezés, ami a 65. évfordulóját jelenti az 1956-os forradalom- és szabadságharcnak. – Nem szabad elfelejteni, mi történt 15 éve. Az akkori Gyurcsány-Bajnai-féle kormányzat és a baloldal mindent elkövetett, hogy ellehetetlenítse az 1956-ról szóló megemlékezéseket. Ha ez nem lenne elég, 2010 óta a baloldal mindent tagad, amit elkezdtünk, és amilyen eredményeket elértünk a magyar emberekkel közösen, teljesen fel akarják számolni azt – összegezte.

Épülő város

Csáfordi Dénes polgármester szerint jó, ha magukban is tudatosítják az előző évek történéseit, és a lakosokkal közösen is számot tudnak vetni. – Azt szeretnénk érzékeltetni, hogy mikor, hogyan kell kiállnunk annak érdekében, hogy a közös munka folytatódni tudjon. 2010 óta Hajdúhadházon és Magyarországon is jelentős változások történtek az élet minden területén. Röviden, tömören úgy tudnám megfogalmazni, hogy Hadház épül! Ennek számos, kézzelfogható jele van. 2010 előtt 5 milliárd forint alatt volt a város vagyona, ez év végével 13 milliárdra fog növekedni. Ez egy két és félszeresére nőtt vagyon, amely többek között épületekben, eszközökben öltött testet. Gyarapodik a város, és vele együtt az emberek is, akik pontosan tudják, Magyarország kormánya, illetve a helyi városvezetés együttműködésével hová lehetett eljutni az elmúlt 11 évben. Mindenki érzi azt, hogy van veszítenivalónk, erre szeretnénk az emberek figyelmét felhívni. Ki kell állni, dolgozni kell azért, hogy ezt a munkát folytatni lehessen úgy a magánszemélyeknek, mint a városi közösségeknek, vagy akár Magyarország polgárainak – hangsúlyozta a keddi eseményen.

PSz

Borítókép: Csáfordi Dénes (b) és Kovács Zoltán a keddi fórumon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában