Csökmő

2021.10.29. 18:24

Közösen emlékeztek meg az elhunytakról

Jákób halálát hozva példának, a gyász elkerülhetetlen szakaszairól, szükségszerű folyamatairól és lassú feldolgozásáról, a szeretteink elvesztése utáni érzésekről is beszélt péntek délelőtt a csökmői temetőben Szabó Gyula református lelkész, azon a halottak napi megemlékezésen, amit a Csökmői Református Egyházközség szervezett. Ezt követően felolvasta azoknak az elhunytaknak a névsorát, akik tavaly november óta távoztak az élők sorából és református szertartás szerint temették őket.

Fotó: B. Kiss Andrea

Végül jelképesen elhelyezett egy koszorút Horgász Istvánné gondnokasszonnyal közösen a falu néhai körzeti orvosának, Dr. Takács Máriának a kopjafájánál Csökmő elhunyt lakosainak emlékére, tiszteletére. A halottak napi megemlékezés ilyen módját Szabó Gyula lelkész vezette be a község életébe, amikor 2017-ben Csökmőre került szolgálni. Az idei alkalommal is szép számmal jelentek meg a lakosság részéről, és az időjárás is kedvezett a megemlékezéshez.

B. Kiss Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában