hasznos az állásbörze

2021.10.01. 12:11

Aki keres munkát, az talál is

Lezák-Pénzes Tímea átvehette nyereményét a Napló-székházban.

Fotó: Nagy Emese-archív

Szeptember közepén mintegy harminc kiállítóval rendezte meg állásbörzéjét a Hajdú-bihari Napló, melyen nyereményjátékra jelentkezhettek a résztvevők. Lezák-Pénzes Tímea balmazújvárosi lakos a szerencsés nyertes, aki egy wellnessutalványt vehetett át a szervezőktől. Mint megtudtuk, a fiatal nő visszajáró vendége az állásbörzéknek, az előző munkahelyét is egy hasonló találkozónak köszönheti – ezért is ösztönzi az álláskeresőket arra, hogy ragadják meg az ilyesféle alkalmakat.

Fotó: Nagy Emese-archív

– Nagyon sokat tanulhatunk ezeken a rendezvényeken, a jelenlévő HR-esek kedvesek, segítőkészek, továbbá rutinosak, így megannyi információval szolgálnak. Mindig tudnak olyan pozíciót ajánlani, ami éppen érdekel – mondta.

Útmutatást kapunk

– Napjainkban főként online felületeken keresünk munkát, illetve sokszor a toborzás is a világhálón zajlik, holott mindannyian tudjuk, a személyes találkozások legtöbbször nélkülözhetetlenek. Az állásbörzék lehetőséget adnak, hogy közelebbről megismerjük az adott céget, és nemcsak HR-esekkel, hanem szakmabeliekkel is tudunk beszélgetni, segítséget, útmutatást kérni – fűzte hozzá. Mint említette, van arra is mód, hogy eljátsszunk egy interjút, s ennek révén megannyi ötlettel gazdagodhat a munkakereső.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában