kerékpárosbarát koncepció

2021.09.24. 16:34

Újabb kerékpárútszakaszt adtak át Berettyóújfaluban, Szentmártonban főtér is épült

Helyiek ajánlották fel a térre ültetett fákat.

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat

Komplex fejlesztést adtak át pénteken Berettyóújfaluban. Az eseményen elhangzott, hogy a megyei önkormányzat koordinálásával, az EU Terület- és Településfejlesztési Operatív Programja keretében megvalósult beruházásra 340 millió forintos támogatást kapott a város. A munkálatok során gyalog- és kerékpárút, átkelőhely és buszöböl is épült. Berettyószentmárton településrészen pedig ehhez – kormányzati támogatással – egy pihenőtér is megvalósult, tudatta közleményben a megyei önkormányzat.

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat

Vitányi István országgyűlési képviselő köszöntőjében hangsúlyozta, dicséretes, hogy az itt lakók is cselekvően vettek részt a programban. Példaként említette, hogy a térre ültetett fákat is helyi lakosok ajánlották fel. Az átadott új bicikliútszakasz kapcsán pedig a kerékpáros közlekedésre buzdította a jelenlévőket, hiszen amellett, hogy óvják ezzel a környezetet, saját egészségükért is sokat tesznek.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy a 2021-2027-es időszakra vonatkozó TOP Plusz felhívások társadalmasítása éppen a mai napon ér véget, az elmúlt 10 napban küldhették el észrevételeiket a települések.

Így várhatóan október elején megjelennek a program kiírásai, majd 30 nap után be is lehet adni a következő időszakra betervezett fejlesztésekre vonatkozó pályázatokat.

Mint mondta, a megyei önkormányzat a jövőben is segít a településeknek céljaik elérésében, hiszen az eddigi együttműködéseknek is látványos eredményei voltak.

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat

Muraközi István polgármester elmondta, hogy a fejlesztést komoly előkészítő munka előzte meg, hiszen számos megoldandó probléma adódott, ezzel kapcsolatban megköszönte mindenkinek a kitartó munkát. Hangsúlyozta továbbá, hogy Berettyóújfalu az elmúlt két évtizedben elkezdett egy olyan kerékpárosbarát koncepciót megvalósítani, melynek első méterei mintegy 20 évvel ezelőtt a Kossuth és a Földesi utcán jöttek létre. Már elmondható, hogy jelenleg több mint 10 kilométer a települést átszelő és több oldalon keresztező kerékpárút-hálózat hossza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában