Közlekedés

2021.09.04. 12:34

Szeptember végére ígérték a Balmazújvárosi kerékpárút befejezését

Közműkiváltás miatt húzódik az egyik szakasz helyreállítása.

20210419 Debrecen Fotó: Matey István MI Hajdú-bihari Napló Az átépítés alatt álló körforgalom-csomópont a balmazújvárosi út végén.

Fotó: Napló-archív

A Balmazújvárosi úton a közelmúltban elbontották a gyalog- és kerékpár­út egy szakaszát az ott zajló munkálatok miatt, így az út immár hetek óta használhatatlan, pedig sokan járnak arrafelé munkába – hívták fel a figyelmet nemrég a Hajdú Online olvasói az internetes portál " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-oldalán, több hozzászólásban. Egészen pontosan a körforgalom és a Kishatár utca torkolata közötti szakaszról van szó; a Napló munkatársa ugyancsak több alkalommal szembesült a kerékpárút helyén tátongó gödörrel, melynek szélén, az úttest, illetve az árok mellett nyaktörő ösvényeket jártak ki a lezárás ellenére közlekedni próbálók.

Fotó: Fábián György

A Napló érdeklődésére a debreceni polgármesteri hivatal a munkálatok hátterét ismertetve arról tájékoztatott: a Kishatár utcai vasúti átjáró környezetében a 108. számú vasútvonal fejlesztésének részeként végeznek korszerűsítési munkákat. Ehhez kapcsolódóan a NIF Zrt. beruházásában a Balmazújvárosi út mellett, az említett körforgalmi csomópont és a Kishatár utca közötti szakasz egy részén felújítják a kerékpárutat. – A kivitelezést végző V-Híd Zrt. tájékoztatása szerint jelenleg közműkiváltási munkák zajlanak az érintett területen. A burkolat átépítését csak ennek befejezését követően van lehetőség elvégezni. A munkálatok az időjárástól függően várhatóan legkésőbb szeptember végéig befejeződnek – derül ki a hivatal válaszából.

FGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában