Környezetvédelem

2021.09.26. 09:00

Mázsaszámra gyűlt a papír a köröszsegapáti iskolában

Ez év őszén is megtartotta papírgyűjtő napját a település iskolája. A lakosok már várták a diákokat és szívesen adták oda a háztartásukban lévő felesleges papírt. A gyűjtésben a kicsiknél a szülők is segítettek. Már a gyerekek is tudják, hogy az általuk összegyűjtött papír értékes, persze nemcsak azért, mert pénzt kapnak érte, hanem mert fontos nyersanyag is, amelyet újra lehet hasznosítani.

Pintye Edit iskolaigazgató a Naplónak elmondta, hogy a projekt fontos a környezettudatos szemlélet formálásában, de nagy szerepe van a közösségépítésben, a csapat- és versenyszellem kialakításában is. A gyűjtés befejezése után László Krisztina tanárnő, az iskolai gyermekközösség vezetője összesítette az idei eredményt. Eszerint az alsó tagozatosok közül a 2. osztály lett az első 137 kilogramm papír összegyűjtésével. A felsősöknél a végzősök bizonyultak a legügyesebbnek, összesen 673 kilogramm papírt gyűjtöttek. A kiváló eredményért kapott pénzt a tanév végén szervezett kirándulásokon használják fel az osztályok.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában