Nagyszerű eredmény!

2021.08.07. 11:14

Szép sikert értek el az állami gondozásban élő, komádi fiatalok

A Kecskeméten rendezett labdarúgótornán a legjobb kapus a Hajdú-Bihar megyei csapatból került ki.

Forrás: civishir.hu

A Bihari Gyermekvédelmi Központ csapata Komádiból ezüstérmes lett a 20. Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa-kupa döntőjén, amit augusztus 2. és 6. között rendeztek meg Kecskeméten – olvasható a civishir.hu-n.

A legjobb kapus különdíját is a Komádiból érkezett csapat tagja, Pribék Gergő kapta.

A programon gyermekotthonokban, állami gondoskodásban élő fiatalok labdarúgó csapatai mérték össze a tudásukat. A nagyszabású sporteseményt az idén húszéves Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány szervezte közösen a Magyar Labdarúgó Szövetséggel. Az öt nap alatt csaknem 70 mérkőzést játszottak a fiatal sportolók a kecskeméti Széktói Stadionban, 40x20 méteres pályán, egy korcsoportban – a FIFA szabályainak megfelelően. Az Európa Kupa döntőjét a Somogyvári Vadvirág Különleges Gyermekotthon csapata nyerte meg.

A 15 csapat közül a második helyen a Bihari Gyermekvédelmi Központ csapata Komádiból, a harmadik helyen pedig a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ csapata végzett Mónosbélből.

A sportesemény végén különdíjakat is kiosztottak: a legjobb játékos Kovács Krisztián (Somogyvár), a legjobb kapus Pribék Gergő (Komádi), a gólkirály Lakatos Csaba (Mónosbél) lett, a torna Fair Play díját pedig a győri csapat nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában