fotókkal

2021.08.07. 20:51

Józsán összefogtak Regina gyógyulásáért

Zene és gyerekzsivaj töltötte be szombaton Józsán az Unokakert utcai sportpályát.

Egy okból ment ki mindenki a jótékonysági vásárra és mini gyermeknapra: segíteni akartak Csapó Reginának. A hétéves kislány agresszív agydaganattal küzd, amit elhelyezkedése miatt nem lehet operálni.

„Hála Istennek most sokkal jobbak lettek már Regina vérképei, közben pedig sikerült kijutnunk Kölnbe is. Ott megtörtént a vérvétel, két hét múlva lesz eredménye, utána tájékoztatnak minket a továbbiakról”

– beszélt a fejleményekről a Naplónak Regina édesanyja, Csapóné Kunkli Krisztina. Elmondta, Kölnben egy személyre szabott kezelést fognak összeállítani lányuk részére, egy hő-, immun- és vírusterápiát. – Az immunrendszerét is felerősítenék, valamint vérből nyernek ki sejteket, amit később visszajuttatnának szervezetébe, ezzel a tumort támadják. Emellett még egy hőkezeléses terápiát is folytatnának, azzal is próbálnák zsugorítani a tumort – osztotta meg a Naplóval, mi vár rájuk. Csapó Tibortól, Regina édesapjától megtudtuk, kilencszer kell majd kiutazniuk, havonta egy hetet kell majd Kölnben lenniük a kezelés miatt. Bár pontos összeget még nem tudnak, több mint 30 millió forintba kerül majd Regina kezelése.

Csapóné Kunkli Krisztina, Csapó Regina és Csapó Tibor jelmezesek között | Fotó: Molnár Péter

A barátok és ismerősök fogtak össze azért, hogy segítsenek a családnak. Egy garázsvásár ötletéből nőtte ki magát egész napos rendezvénnyé a kislány gyógyulását támogató megmozdulás. Amikor a nyolcéves Zoé és a tizenkét éves Roli megtudta, hogy Regina beteg, azzal az ötlettel fordultak szüleikhez, hogy eladják a játékaikat, hogy támogassák barátjukat. A szülők és a régi barátok továbbgondolták az ötletet, a szombati esemény pedig megmutatta: sokan szeretnének legalább egy kicsit is segíteni Csapóéknak. Fellépők sora a színpadon, különféle játékok, arcfestés, csillámtetoválás és bemutatók várták a kilátogatókat, a teljes bevételt pedig felajánlották a családnak.

– Nagyon megható ez az egész, nehéz szavakba önteni, amit ilyenkor érez az ember. Mikor azt látjuk, hogy ennyire fontosak vagyunk nekik – mondta Krisztina. Természetesen Regina is ott volt a sportpályán, láthatóan jól érezte magát. Mint mondta, a tombola a kedvence, de karján díszelgő csillámtetoválás arról árulkodott, már körbejárta a helyet, sőt, a frissen fonott haját is mosolyogva mutatta meg nekünk.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában