vadonatúj szárny

2021.08.11. 16:03

Fotólabor és táncterem is van a frissen átadott biharkeresztesi iskolarészben

Péterffy Balázs: a pedagógusoknak is nemzetstratégiai feladata van.

  • A minőségi pedagógiai munkát kiteljesítő, az itt tanuló diákok esélyegyenlőségét növelő, kétszintes épületszárnnyal bővült a biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola.
  • 220 millió forint állami támogatásból, két év alatt készült el az 546 négyzetméter alapterületű intézményrész, melynek ünnepélyes átadása szerda délután volt.
  • Új iskola-épületszárny ünnepélyes avatójára gyűltek össze jó néhányan a biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola kánikulában is hűst adó fái alatt szerda délután.

    „A minőségi oktatást, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatását, a lemorzsolódás megakadályozását segíti majd az itt folyó munka. Emellett az életen át tartó tanulásra történő felkészítést is támogatják az iskolánk új épületszárnyában helyet kapott tantermek, foglalkozási szobák”

    – fogalmazott köszöntőjében Szabóné dr. Végh Annamária intézményvezető.

    Az állami támogatásból megvalósult kétszintes épületben – mint azt a projekt bemutatójában Majosi Pálma tankerületvezető részletezte – fejlesztőszobák, fotólabor és táncterem is helyet kapott. – Az oktatási intézmény szakmai színvonalának emelését is lehetővé teszik az új épületben kialakított nevelési- és oktatási célt szolgáló helyiségek. Ezeket délutánonként a tagintézmények diákjai is használhatják – mondta Majosi Pálma, hozzátéve, hogy az új épületrész belső falait az iskola munkáját, hagyományait, valamint a magyarság történetét megörökítő képek díszítik.

    Befektetni a jövőbe

    – Rohamléptekkel fejlődik a vidék, és ebben a fejlődésben Biharkeresztes is élen jár, hiszen számos beruházás valósult már meg. Ma már vidéken vagy nagyvárosban élni nem minőségbeli, hanem stílusbeli különbséget jelent – ezt már Vitányi István országgyűlési képviselő mondta avatóbeszédében. Azzal folytatta, hogy a munkaerő képzése miatt a jó iskolákra ma különösképpen szükség van,

    hiszen az oktatásba a befektetés nem más, mint befektetni a jövőbe.

    Majd országos ügyekre térve elmondta: a kormány az iskola- és óvodakonyhák fejlesztésére másfél milliárd forintos programot indított.

    Péterffy Balázs, a Klebelsberg Intézet szakmai elnökhelyettese is országos ügyekkel kezdte. A biharkeresztesi iskolaépítést is magába foglaló országos projektben eddig 88 milliárd forintból mintegy 700 oktatási intézmény épült, bővült vagy újult meg. – Ezzel a XXI. század igényeinek megfelelő környezetet biztosítunk, amit a nevelés és az oktatás révén lélekkel és az elme pallérozásával a kollégák töltenek majd meg. Az ingatlanfejlesztések mellett természetesen vannak szakmai és pedagógiai programok is. Igazgatási oldalról az állam odatett mindent, amit oda lehetett, hiszen a pedagógusoknak is nemzetstratégiai feladata van. A most befejeződött iskolafejlesztés segíti a biharkeresztesi gyermekek esélyegyenlőségét – fogalmazott Péterffy Balázs, aki köszönetet mondott a pedagógusok elmúlt években, különös tekintettel a tantermen kívüli oktatásban végzett munkájáért.

    Kovács Zsolt

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában