Elismerték a teljesítményüket

2021.06.23. 13:21

Kiváló hallgatóit díjazta a bölcsészettudományi kar

Szerették volna valamilyen formában méltatni a diákokat a Debreceni Egyetemen, mivel nem lesz hagyományos diplomaosztó.

Forrás: unideb.hu

Oklevéllel, ösztöndíjjal jutalmazta hallgatói kiváló teljesítményét a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara. Az elismeréseket 33-an vehették át az intézmény Főépületében a június 23-án rendezett házi ünnepségen – írja a hirek.unideb.hu. A kiemelkedő teljesítményt nyújtók Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban (16 fő), a bölcsészettudományi kar Hallgatói Elismerő Oklevele kitüntetésben (8 fő), valamint Kiemelt Szakmai Ösztöndíjban (9 fő) részesültek.

– Az idei immár a második év, amikor nincs lehetőség a hagyományos diplomaosztó megrendezésére, ünnepségekre, vagyis olyan alkalmakra, ahol méltathatnánk a kiváló eredményeket. Pedig lett volna okunk az ünneplésre, hiszen minden nehézség ellenére új professzorokat avatott a bölcsészettudományi kar, a tanévkezdéskor új szakok indulhattak, a hallgatói létszám minden általános trend ellenére stabil maradt, és a hallgatók között sokan nyújtottak kimagasló teljesítményt – mondta ünnepi beszédében Takács Levente, a BTK oktatási dékánhelyettese.

A 2021-ben rendezett Országos Tudományos Diákköri Konferencián a Bölcsészettudományi Kar hallgatói a különdíjakat nem számolva 26 helyezést, ebből 11 első helyet értek el.

Teljesítményük elismerésre méltó, így a Kari Tanács úgy döntött, hogy a hagyományos diplomaosztó elmaradása ellenére sem mulasztja el azt a lehetőséget, hogy méltó módon ismerje el a kiválókat. A rendezvény megható pillanata volt, amikor a tragikus hirtelenséggel elhunyt Ware Anna nevében szülei vették át a Hallgatói Elismerő Oklevet. A bölcsészettudományi kar diákja előtt egy perces csenddel, felállva tisztelegtek az ünnepség résztvevői.

A BTK Hallgatói Elismerő Oklevele elismeréssel jutalmazottak névsora:

Benke Anikó Fruzsina

Berecz Gábor

Győri Krisztina

Kedves Fanni

Nyiri Szabolcs

Ónadi Sándor

Szirák Anna

Ware Anna Julia (posztumusz)

A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj 10 hónapra szóló támogatásában részesülők névsora:

Balogh Jenifer

Balogh Tamás Zoltán

Berecz Gábor

Kiss Fruzsina

Korsós Dorottya

Kozma Kitti

Krisztán Daniella

Kuszinger Rebeka

Lengyel Emese

Marosán Gréta

Ozsváth Eszter

Ónadi Sándor

Papp Fruzsina

Pavlovics Zsófia

Vadász Márton

Ware Anna Julia

Kiemelt Szakmai Ösztöndíjban részesült:

Andrékó Tamás Dániel

Győri Krisztina

Kiss György

Papp Bernadett

Tisza Eleonóra Márta

Tímár Csenger Mária

Szirák Anna Mária

Szöőr-Fülöp Luca

Vasas Brigitta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában