Fejlődés

2021.06.04. 13:43

Egyre több útszakasz újul meg Nagyrábén

Az aszfaltozások mellett a szolgálati lakás felújítását is tervezik.

20190910 Nagyrábé fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló Elkészült Nagyrábé főutcájánák az új aszfaltborítása.

Forrás: Napló-archív

Fotó: Kovács Péter

– Május végén befejeztük egy nagyobb útszakasz felújítását a faluban: csaknem húszmillió forintból újult meg a Pákász utca, teljes hosszában. Ennek a jelentős összegnek egy részét – hozzávetőlegesen 3 millió forintot – önerőből állt az önkormányzat, a többit pályázaton nyertük 2020-ban – taglalta Tisza Károly, Nagyrábé polgármestere.

Arra is kitért, az önkormányzat önerőből járhatóvá tette a Nádasrét és a Bem József utcákat is, illetve van még pár útszakasz a településen, amelyeken még van mit javítani. – Fontosnak tartom, hogy – még ha apránként is – előbb-utóbb minden utcánk gond nélkül járható legyen – húzta alá a polgármester. Beszélgetésünkkor hangsúlyozta, már idén is nyújtottak be pályázatokat, amelyek jelenleg elbírálásra várnak, ezek a tervek a Jókai Mór és a Kölcsey Ferenc utcát érintik.

Tisza Károly arról is beszélt, a 2021-es évben mindenképp szeretnék felújítani az orvosi szolgálati lakást, ugyanis úgy érzik, igencsak itt az ideje, hogy megújuljon a csaknem hatvanéves épület. – Az orvosi rendelőt már tudtuk fejleszteni a tavalyi évben, pályázati összegből – tette hozzá. A művelődési házban szintén szeretnének felújítási munkákat végezi: elsődleges feladat az elektromos hálózat teljes körű karbantartása, de a belső ajtókat és a parkettát is kicserélnék.

BD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában