átfogó fejlesztések

2021.05.14. 23:14

Sikeres projektet zárt a szakképzési centrum

A tanulmányi eredmények javításában szakemberek segítettek.

20200818 Püspökladány fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló Püspökladány legújabb kerékpárútjának átadására, az Északi sorra. képen: Bodó Sándor államtitkár, a térség országgyűlési képviselője

Fotó: Napló-archív

„A szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése a Berettyóújfalui Szakképzési Centrumban” elnevezésű projekt tizenkét intézményben valósult meg 2018 és 2020 között. Az 550 millió forintos támogatásból megvalósult projekt legfőbb célja a végzettség nélküli iskolaelhagyók számának csökkentése, az iskolai teljesítmény növelése, a kompetenciafejlesztő kapacitás megerősítése, az ehhez szükséges eszközrendszer fejlesztése és ezek által a szakképzés eredményesebbé tétele volt. – Ez a program arról is szólt, hogy felhívjuk a diákok figyelmét és felkészítsük őket az élethosszig tartó tanulás fontosságára. Ez talán sosem volt olyan fontos kérdés, mint napjainkban – nyitotta meg a projekt online zárórendezvényét Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán.

– Egyéni, valamint össztársadalmi érdek, hogy a tanulók képességeinek, lehetőségeinek leginkább megfelelő pályaválasztás, iskolaválasztás után a középiskolai tanulmányaikat megfelelő végzettség és képzettség birtokában fejezzék be, ezzel biztosítva a munkaerőpiaci elhelyezkedésüket. A projekt legfontosabb elemei az intézmények digitális eszközfejlesztése, valamint ehhez kapcsolódóan az oktatók digitális kompetenciájának fejlesztésére irányuló továbbképzések voltak. A tanulók lemorzsolódásának a csökkentését és a tanulmányi eredmények javulását szakemberek bevonásával egyéni fejlesztésekkel és kiscsoportos foglalkozásokkal segítették elő – emelte ki Pelyhéné Bartha Irén főigazgató.

Berényi Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában