Fotókkal

2021.05.23. 14:03

„Kiskapuk” a debreceni felüljárók új kerítésein

Sokan nem örülnek a lépcsőzésnek, de a többség a biztonságos átkelést választja.

Fotó: Vass Attila

A korábbi rongálások és a Napló írásai nyomán (lásd lentebb a kapcsolódó cikkeket) a Közút szakemberei ismét védőkerítést építettek a Faraktár és a Vágóhíd utcai felüljárók síneihez azért, hogy megakadályozzák a gyalogosok veszélyes, illegális átkelését a rosszul belátható vasúti pályaszakaszokon.

Ezt követően több olvasónk is véleményezte az új helyzetet, azt is szóvá téve, hogy kerékpárral immár nem tudnak a régi útvonalukon haladni – ami azt jelentette, hogy a kerítés előtti időkben a sínen vitték át a biciklijüket. Minapi ottjártunkkor találkoztunk olyan fiatalokkal, akik vállukra kapták a bringáikat, és szó nélkül felvitték a hídra, de beszéltünk olyan nővel is, aki a nemtetszése ellenére elismerte, hogy a balesetek miatt szükség van a kerítésre. Végül a felüljáró helyett a távolabbi, sorompós részt választotta.

Fotó: Vass Attila

A már összefirkált új kerítésoszlopok és a szemetes környék tanulmányozása közben olyan férfi is megjelent, aki az egyik legveszélyesebb, íves részen ment át a sínen. Kiderült az is, hogy merről érkezett: a szélső négyemeletes lakóház parkján át. Megnéztük mi is, hogy ez miként történhetett, s rá is leltünk a „nyitjára”: a hálón már három helyen lyuk tátongott akkor.

Vass Attila

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/ujra-visszaepitik-a-vasuti-keritest-5155207/

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/mar-a-vagohid-utcai-feluljaro-alatt-is-epul-a-kerites-5167696/

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/kiszolgalt-a-vagohid-utcai-feluljaro-le-fogjak-bontani-fotokkal-5104159/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában