221 millió forintért

2021.05.21. 11:19

Helyi diáksport-egyesület vásárolta meg a balmazújvárosi sportcsarnokot

Hétvégén már kézilabdameccs lesz a bő egy éve program nélkül lévő létesítményben.

Tiba István | Fotó: Napló-archív

Fotó: KOVÁCS PÉTER

Nyugvópontra juthat Balmazújváros sportcsarnokának ügye, azaz ismét használatba vehetik a sportolók a létesítményt. Mint azt a Napló megtudta,

a Kalmár Zoltán Általános Iskola Diáksport Egyesülete a felszámolótól 221 millió forintért megvásárolta a sportcsarnokot.

A vételárat kérdésünkre Tiba István, a diáksport-egyesület elnöke, a térség országgyűlési képviselője válaszolta meg.

– A Kalmár diáksport-egyesület a leány kézilabda-utánpótlás nevelése számára már 2020-ben szerette volna megvásárolni a sportcsarnokot, de akkor ehhez a polgármester javaslatára nem járult hozzá a város képviselő-testülete, holott a sportegyesület a vásárlás minden feltételét tudta teljesíteni. 2019 februártól üresen áll a csarnok. Most felszámolás alá került, mi megpályáztuk, majd megvásároltuk a csarnokot. Bő egy esztendő után a hétvégén végre már otthon játszhatnak a balmazújvárosi kézilabdacsapatok, visszahozzuk a városba ezt a sportot – részletezte a vásárlás körülményeit Tiba István, aki elmondta azt is, hogy biztosított a létesítmény folyamatos fenntartása, hiszen az rendezvénycsarnokként is funkcionál.

Tiba István | Fotó: Napló-archív

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában