fejlesztés

2021.05.17. 19:38

Átrendezheti Esztár oktatási épületstruktúráját a vadonatúj sportcsarnok

Fotó: Napló-archív

Új sportcsarnok épül a faluban, ám ez nem csupán annyit jelent, hogy Esztárnak is lesz egy minden igényt kielégítő, modern, fedett sportolásra alkalmas építménye, hanem alapjaiban rendezi át a falu oktatási épületszerkezetét is

– derült ki Szécsi Tamás polgármester tájékoztatásából.

Akár kastély is lehet

A százszázalékos állami támogatásból hozzávetőlegesen 450 millió forintból megépülő sportcsarnokot a tervek szerint szeptemberben vehetik birtokba használói. A 33x18 méteres sportterülethez öltözők, szertárak, kiszolgálóhelyiségek is tartoznak majd, az üzemeltetését pedig olcsóbbá teszi az, hogy az elektromos áramot napenergiával állítják elő. A települési önkormányzat tulajdonában lévő csarnokot a Klik működteti majd.

Szécsi Tamás polgármester | Fotó: Kovács Péter

Térjünk azonban vissza ahhoz a témához, hogy az új létesítmény miként rendezheti át Esztár oktatási épületstruktúráját. – Az iskolának van most is tornaterme, amit annak műszaki átalakításával az iskola részévé tudunk tenni. Ennek következtében a kastélyiskolában tanulók elfoglalhatják az újonnan kialakított tantermeket, de az is elképzelhető, hogy a művészeti iskolarész tud fejlődni azáltal, hogy kap egy teljesen új részt. Jelenleg ugyanis szűkös, közös használatú helyiségeik vannak, a ruhák tárolása sem megoldott. A már említett iskolaépülethez közel épül a sportcsarnok, amelyet az alsó és felső tagozatosok egyaránt használhatnak majd – vázolja a terveket a polgármester, majd a kastélyiskola épületének hasznosítására tér át. – A kastély épülete, amennyiben sikerül a most használt tornatermet átalakítani, akkor új funkciót kaphat, és akár turisztikai vagy más gazdasági területen lehet hasznosítani. Ehhez azonban előbb fel kellene újítani, mert nagyon leromlott a kastély épületének állaga.

Kovács Zsolt

Borítókép: tanítás a kastélyiskolában. Meglehet, az épület hamarosan más funkciót kap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában