késő estig dolgozott

2021.03.07. 08:22

Zárás előtti roham a nyíracsádi fodrásznál

A zárás előtti utolsó hétvégén egymásnak adták a kilincset Lőrinczné Julika fodrászüzletében Nyíracsádon.

A zárlat előtti utolsó szombaton egymásnak adták a vendégek a kilincset a fodrászüzletben | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

A fodrászokat éppen olyan érzékenyen érintette a kormány csütörtöki bejelentése, mint az egyéb szolgáltatásokat nyújtó, de március 8-tól kényszerpihenőre ítélt üzleteket. A nyíracsádi Lőrincz Andrásné Julika a rádióból értesült a hírről.

A zárás előtti utolsó szombaton egymásnak adták a vendégek a kilincset a fodrászüzletben | Fotó: Kedves Zilahi Enikő

– Mikor meghallottam a bejelentést, először feszültséget éreztem, és mindjárt a már előjegyzett vendégeimre gondoltam. Aztán csendben végiggondoltam a csaknem egy éve tartó vírushelyzetet, megnyugtattam magam, és beláttam, hogy ez az intézkedés elkerülhetetlen volt, hisz az emberek egészsége mindennél fontosabb. Azt nem mondom, hogy örültem a kéthetes zárásnak, hiszen mi, fodrászok jól tudjuk, hogy a húsvét előtti vendégszám az mindig jelentős bevételt jelent a szokásos forgalomhoz képest. Két hét pedig elég nagy kiesés, ebben az időszakban különösen nagy érvágást jelent anyagilag – fogalmazott a fodrásznő.

Egymásnak adták a kilincset

Lőrincz Andrásné elmondta, hogy a bejelentéstől, vagyis csütörtöktől kezdve érezhető volt a forgalom megnövekedése, hiszen aki csak tehette, az utolsó hétvégén bejelentkezett az esedékes, vagy éppen előrehozott hajvágásra, festésre, fazonigazításra, egyéb szolgáltatásra.

A zárlat előtti utolsó napon, március 6-án, szombaton egészen késő estig csattogott az olló, zúgott a hajszárító Julika üzletében, aki inkább vállalta a meghosszabbított nyitva tartást, de nem akart visszautasítani egyetlen vendéget sem, mert mindenki tudta, két hétig biztosan szünetel a szolgáltatás. – Otthon sem fogok unatkozni, talán jut időm egy kis pihenésre és kertészkedésre is, de nagyon bízom benne, hogy két hét múlva feloldják a zárlatot. Akkor is, mint már hónapok óta a legnagyobb óvintézkedések mellett folytatjuk majd a munkát. Eddig is betartottunk minden óvintézkedést, időpontra jöttek a vendégek, maszkot viseltünk, nem volt egyszerre az üzletben két vendégnél több. Még egy ózongenerátort is beszereztem, amivel minden nap fertőtlenítettük az üzletet és az eszközöket is, hiszen csak akkor tudjuk megtartani a saját és a vendégek biztonságát, ha mindent megtettünk a védekező, megelőző intézkedések betartása érdekében. Így lesz akkor is, ha feloldják a korlátozást, és újra fogadhatom a vendégeket – hangzottak Lőrincné Julika szavai.

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában