Nagylelkű felajánlás

2021.03.10. 16:04

Tízmillió forint értékű egészségügyi eszközadományt kapott a cívisváros

Jelentős mennyiségű egészségügyi terméket ajánlott fel a városnak a Trade & Event Kft.

Fotó: Matey István

Óriási mennyiségű felajánlást vehetett át Nagy Lajosné, a DMJV Városi Szociális Szolgálat igazgatója szerdán délután a Trade & Event Kft. jóvoltából.

Berettyán Péter, a Trade & Event Kft. tulajdonosa | Fotó: Matey István

Berettyán Péter, a Trade & Event Kft. tulajdonosa abban bízik, hogy a felajánlásukkal példát mutatnak más vállalkozásoknak is. – Gazdasági szereplőként igyekszünk segíteni ott, ahol szükség van rá, mindehhez azonban elengedhetetlen számunkra Debrecen önkormányzatának támogatása. A cívisváros gazdasága folyamatosan fejlődik, és ezzel sok hasznos üzleti partnert kínál a helyi vállalkozásoknak – mondta a cégtulajdonos az adományátadón.

Nőtt az adakozási kedv

– Ez az adományátadó azt gondolom, méltó módon mutatja be azt, hogy Debrecenben olyan erős gazdasági társaságok vannak, akik ha a városnak szüksége van rá, akkor segíteni tudnak. Megtanultuk, hogyan kell védekezni a koronavírus-járvány ellen, és bár korábban nem gondoltuk, most már tudjuk, hogy óriási szükség van többek között a maszkokra, a kesztyűkre vagy a fertőtlenítőkre. Tízmillió forint értékű egészségügyi eszközadományt kapott most a város, aminek a jelentős része a Városi Szociális Szolgálathoz kerül, de a hajléktalan-ellátást végző ReFoMix Kft. is részesül még a felajánlásból – erről már Széles Diána számolt be.

Fotó: Matey István

Debrecen alpolgármestere arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány első hullámában nagyon jelentősek voltak a felajánlások, azonban a második hullám idejére elapadtak.

Széles Diána alpolgármester | Fotó: Matey István

– Most, a harmadik hullámban ismét sorozatban érkeznek adományok a városi segélyalaphoz a helyi cégektől. Ez a város erejét mutatja. Jó tudni, hogy Debrecen nincs egyedül ebben a nehéz időszakban – mondta.

Az alpolgármester hozzátette, a 2021. évi költségvetésben az önkormányzat 30 millió forintot különített el a városi segélyalapba, hogy támogassa azokat a debreceni magánszemélyeket, akik a járvány okozta negatív gazdasági hatásnak vannak kitéve.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában