mindenből a legjobbat

2021.03.24. 08:42

Nyílt napok, szülői fórumok Berettyóújfaluban

Az elsődleges cél, hogy sajátos nevelési igényű gyermek ne maradjon ellátatlanul a városban.

Fotó: Városháza-archív

Ez azon a szakmai egyeztető fórumon hangzott el, amelyet Muraközi István polgármester kezdeményezésére a napokban tartottak meg a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek óvodai neveléséről. A fórumon a berettyóújfalui óvodákból több szakember vett részt. A megbeszélés szükségességét az indokolta, hogy az önkormányzat fenntartásában működő Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde részéről felmerült a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelésére vonatkozó Alapító okirati rendelkezések felülvizsgálata, tekintettel a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény által működtetett gyógypedagógiai óvoda létrejöttére.

A gyermekeknek a legjobbat

A szakmai fórumon a református gyermekintézmény képviselői elmondták, hogy a gyógypedagógiai óvodájukban a SNI gyermekek fejlesztési igényeit maximálisan próbálják követni, amelyet egyrészt az alkalmazott gyógypedagógusok magas fokú szakértelme és elkötelezettsége, másrészt a kisebb csoportlétszám biztosít. Radványi Csaba tagintézmény-vezető kiemelte, hogy az önkormányzat minden téren számíthat a gyógypedagógiai intézmény támogatására, így hospitálással, nyílt napok, szülői fórumok szervezésével próbálnak segíteni abban, hogy az érintett szülők megismerhessék intézményük tevékenységét és gyermekek számára a legmegfelelőbb köznevelési intézményt tudják biztosítani.

A szakmai egyeztetés eredményeképpen megállapították: a gyógypedagógiai óvodával történő együttműködés az az irány, amely irányába Berettyóújfalu önkormányzata el kíván mozdulni, ezáltal szeretnék a lehetőségek szélesebb körét megteremteni a szülők részére az SNI gyermekek legoptimálisabb fejlődésének elérése érdekében. Az Alapító okirat rendelkezéseit nem kívánjuk módosítani e tekintetben. Minderről Muraközi István polgármester közösségi oldalán számolt be.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában