Egy hét a lelki feltöltődésért

2021.01.22. 14:56

Reformátusok, katolikusok egymás templomaiban hirdették az igét az ökumenikus imahéten

Papp László, Egyek plébánosa

Fotó: Bódi Viktor

A két település katolikus és református egyházközségei az idén is csatlakoztak az országos ökumenikus imahéthez. A nyolcnapos közös imádság témáját ez alkalommal a svájci Grandschamp-i Közösség nővérei állították össze, központi gondolata az Isten szeretetében maradás volt. A 21. század elején rengeteg inger és zaj vesz körül bennünket, amelyekre orvosságul a közösség azt üzeni: lassuljunk le, töltekezzünk fel Isten szeretetében és ezután térjünk vissza közösségeinkbe.

Papp László, Egyek plébánosa
Fotó: Bódi Viktor

Idézetek az evangéliumokból

Tiszacsegén és Egyeken már több éve hagyomány, hogy a vallásos emberek vasárnap a saját gyülekezetükben nyitják az ökumenikus imahetet. A hét további részében hétfőtől szerdáig közösen imádkoznak és dicsőítik az Istent templomainkban. Az imahét fő igei vezérfonala a János evangéliumának 15. fejezetének versei voltak.

Az imahéten első alkalmának a tiszacsegei református templom és gyülekezete adott helyszínt. Papp László, Egyek plébánosa olvasta fel a szentírási részletet Lukács evangéliumából a 2, 41-52 szakasz volt, ahol a tizenkét éves Jézusról hallunk.

A második napon a tiszacsegei római katolikus templomban folyt a szertartás, ahol Dénes Ágota református lelkész az ökumenikus imafüzet arra a napra kijelölt szakaszából, vagyis a János evangéliumának 15:12 verséből hirdette Isten igéjét.

A záró alkalomra az Egyeki Római Katolikus Templomban került sor, ahol szintén Dénes Ágota, református lelkész hirdette isten igéjét a János evangéliumának 15. fejezetének verseiből.

Bódi Viktor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában