Házhoz kapták az ajándékot

2021.01.11. 16:57

Időseket köszöntöttek Csökmőn

Értékes csomaggal kedveskedett az önkormányzat a 60. házassági évfordulójukat ünneplő házaspároknak, valamint a falu legidősebb férfi és női lakosának.

Fotó: B. Kiss Andrea

Nagy János és felesége, Váradi Ibolya Éva 1960. február 3-án kötöttek házasságot Csökmőn. Mezei József és Tóth Teréz 1960. március 5-én lettek férj és feleség.

Nagy János és Váradi Ibolya Éva is a 60. házassági évfordulójukat ünneplik idén | Fotó: B. Kiss Andrea

A faluban jelenleg a legidősebb férfi Szabó Károly, aki 1931. március 2-án született Csökmőn. Részükre Nagy Tibor polgármester távollétében Hajnalné Pénzes Edit alpolgármester asszony adta át az ajándékot a Csökmői Mozaik felelős szerkesztőjének társaságában, aki fotókat készített az ünnepeltekről.

Csökmő legidősebb lakosa, Szabó Károly | Fotó: B. Kiss Andrea

Az idős emberek örültek a szép gesztusnak, és a jelenlegi szabályok betartása mellett fogadták a vendégeket. A település legkorosabb nő lakosa Nagy Sándorné Török Margit, aki 1926. november 7-én látta meg a napvilágot Csökmőn. Sajnos ő később tudja átvenni a meglepetést, mivel a téli hónapokban a lányánál tartózkodik Gyálon. A falu polgármestere egy későbbi időpontban bepótolja a jubilálók személyes köszöntését.

Borítókép: Mezei József és Tóth Teréz 60 esztendeje házasok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában