Közös imádsággal, hét napon át

2021.01.17. 18:07

Idén is közös elmélyülésre hív az ökumenikus imahét – fotókkal

A debreceni Istenszülő oltalma görögkatolikus templomban kezdődött a 2021-es ökumenikus imahét vasárnap délután.

Fotó: Kiss Annamarie

Először Kapin István parókus köszöntötte a híveket. – Igaz, egységes, Istennek tetsző úton haladunk és ehhez kérünk megerősítést a következő héten – fogalmazott. Az imahét első délutánján Hadházi Tamás református esperes hirdetett igét. János evangéliumából idézve a lelkész kiemelte: a leggyakrabban használt kifejezés ma a távolságtartás, ami többek között a gyülekezeteket is jellemzi.

„Jézus nem tart távolságot tőlünk, közel jön hozzánk”

és ezeken az estéken is ilyen lépéseket tesz felénk, ha készen állunk rá, ha várjuk őt. Életünk nagy kérdése: mit keresünk? Keressük életünk társát, megélhetést, kutatjuk a jövendőt, a boldogságot, a békességet, mert nincs meg a biztonság, a bizonyosság. Ebben a bizonytalan keressük a választ a kérdéseinkre, s a miértekre várjuk a választ – folytatta Hadházi Tamás, végül figyelmeztetett: az Úristen ismer bennünket, gondolatinkat, szívünk vágyát. Ez biztatás is lehet: tudja, mire van szükségünk, látja a terheket, melyeket hordoznunk kell. Isten egyre és többet és többet akar nekünk adni igéjében és hatalmában – fogalmazott.

Végül Seszták István főhelynök köszöntötte a jelenlévőket. Az elmúlt esztendőben sokszor megéreztük a kiváltságunkat, hogy különös csatornán, az imádság erejével szólíthattuk meg Istenünket – emlékeztetett, majd arra bátorította a híveket, hogy az imahéten egymásért és önmagukért imádkozzanak, valamint azért, hogy a Jóisten továbbra is értünk munkálkodjon.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában