Büszkeség

2020.12.07. 10:04

A Hortobágy is szerepel a NatGeo ajánlásai között

A National Geographic a 2021-re ajánlott családi utazási célpontok közé sorolta a Hortobágyot.

Fotó: Hortobágyi Nemzeti Park – archív

2021-re a National Geographic öt kategóriában 25 helyet ajánl. Nagy elismerés, hogy a családi célpontok közé ezúttal a Hortobágyot is beválasztották. Az ajánlóban úgy írnak a községről, mint egy olyan tágas vidékről, amely ideális helyszíne lehet a távolságtartásnak. A háborítatlan természet, a gazdag madárvilág mellett Európa legnagyobb megmaradt őshonos gyepterülete kapcsán az évszázadokra visszanyúló pásztorhagyományokat említik meg, illetve a terület „cowboyait” a National Geographic oldalán.

Vonzerő a vadlovakban

Kiemelik a veszélyeztetett Przsevalszkij-lovakat, melyekből közel 300 van a Pentezugi Vadlórezervátumban, és a Hortobágyi Vadaspark szafaritúráin akár meg is lehet nézni őket. A családi kategóriában Hortobágy és Erdély mellett British Columbia tízezer éves kulturális történetét, a floridai űrközpontot, illetve a világ leghosszabb tengerparti gyalogos nyomvonalát ajánlja Angliából. A Hortobágyi Nemzeti Park Facebook-oldalán " target="_blank" rel="noopener noreferrer">osztotta meg, büszkék arra, hogy a Pentezugi Vadlórezervátumban élő Przewalsky lovak is a vonzerők között szerepelnek.

Borítókép: A Przsevalszkij lovakat a Hortobágyi Vadaspark szafaritúráin meg lehet nézni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában