új bérlőt keresnek

2020.11.27. 12:01

Kiürült a Piac utcai nagyáruház

A Vagyonkezelőtől kértünk tájékoztatást a központi ingatlanról.

Fotó: Vass Attila

A Piac utcán évekig szolgálta az olvasás és a zene szerelmeseit az a nagyáruház, mely a közelmúltban megszűnt, és immár az üzletterei is üresek, elvitték belőlük az árukészletet és a berendezéseket. A Napló emiatt fordult a Debreceni Vagyonkezelő Zrt.-hez azt tudakolva, hogy az épület helyiségeire van-e már új bérlő. Megkérdeztük azt is, hogy ha van, akkor milyen jellegű tevékenységet, szolgáltatást folytat.

Érdeklődésünkre Iván Aurél PR- és kommunikációs szakértő arról tájékoztatott, hogy jelenleg új bérlőt keresnek. Vannak ajánlatok, de konkrétumokról, így a lehetséges bérlőről és a funkcióról még nem született döntés.

A korábbi üzletek egyébként az ötemeletes, jellegzetes színvilágú épületegyüttes pincéjében, földszintjén és első emeletén működtek, a felsőbb szinteken lakások találhatók. A központi helyen (a II. világháborúban megsemmisült „Hegedűs és Sándor” palota területén) kialakított áruház 1961-ben nyílt meg – Mikolás Tibor tervei szerint – Hajdúsági Áruház néven, a legtöbben azonban ma is „Centrumként” ismerik.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában