Segíti a helyben maradást

2020.09.02. 14:12

Új középiskolai épületben kezdhették meg a tanévet Hajdúsámsonban

Fotó: Dandé Melinda

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola augusztus 31-én tartotta iskolaavató és tanévnyitó ünnepségét, amelyen ünnepélyesen átadták a kétezer négyzetméter nagyságú új középiskolai épületet. A fenntartó, a Hit Gyülekezete 900 millió forintból finanszírozta a beruházást.

– Néhány évvel ezelőtt a szülők és a város vezetése által megfogalmazott igények alapján az intézmény vezetősége elhatározta, hogy az általános iskolai nevelés-oktatás és az alapfokú művészetoktatás mellett középfokú képzésekkel bővíti a Rákóczi-iskola tevékenységét – tájékoztatta az átadón megjelenteket Bujdosó Tibor, az intézmény igazgatója.

Fotó: Dandé Melinda

Az avatót köszöntötte Tasó László országgyűlési képviselő is, aki kiemelte, a település megtartóerejét erősíti a középiskola, hiszen helyben maradásra ösztönzi a fiatalokat.

– A városunk egy modern, több mint 2000 négyzetméteres épülettel, gyönyörű aulával lett gazdagabb a Hit Gyülekezete beruházásának köszönhetően. Így diákjainknak helyben van lehetőségük nappali tagozatos középiskolai oktatásra – hangsúlyozta beszédében Antal Szabolcs polgármester.

Az építkezés első üteme fejeződött be három tanteremmel, informatikai, nyelvi laborral, természettudományos szaktanteremmel, tanműhellyel, olyan multifunkcionális, mobilfallal több részre osztható aulával, amely az iskolai programokon kívül lehetőséget ad a városi és közösségi rendezvények lebonyolítására is. A következő ütemben további hét tantermet, több csoportszobát és kiszolgáló egységet, belső udvart, illetve látványos díszparkot fognak kialakítani. A középiskola a gimnáziumi képzése mellett gépészeti és szociális szakokat indított összesen 73 tanulóval.

Dandé Melinda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában