Két oviból egy lesz

2020.08.11. 11:21

Hamarosan egy óvodába járhatnak a mikepércsi gyerekek

A megyei önkormányzat segítségével több pénz jut óvodafejlesztésre, így Mikepércsen hamarosan minden gyermeket korszerű körülmények várnak.

Fotó: hbmo.hu

A Csodavár Óvoda jelenleg még két helyen üzemel: a Tisza István utcán 2014-ben épült létesítményben, valamint a régi, 116 éves Petőfi utcai épületben, melynek állapota ugyan gondozott, de sem statikailag, sem pedig esztétikailag nem felel meg a mai kor elvárásainak – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat hivatalos oldalán.

A csoportszobák nem megfelelő méretűek és a főút forgalma miatt zajosak, alkalmatlanok az óvodai nevelés ellátására. Parkolási lehetőség nincs, az udvar kicsi, és a hely szűke miatt közös rendezvények megtartása sem lehetséges. A régi óvodaépület gazdaságos átalakítása és felújítása nem kivitelezhtő, bővítése sem megoldható, azonban a Tisza István utcai létesítmény hat évvel ezelőtt úgy lett kialakítva, hogy az könnyen és gazdaságosan bővíthető legyen.

A régi óvodaépület | Fotó: hbmo.hu

Az önkormányzat néhány éve ebből a célból sikerrel pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, azonban az elnyert, mintegy 180 millió forintos támogatás kevésnek bizonyult. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat közbenjárásával viszont most 45 és fél millió forint többletforrást kapott a település, így már összesen majdnem 226 millió forintból bővíthetik a Tisza István utcai óvodaépületet. A tervek szerint 2021-ben már egy helyre járhatnak a mikepércsi ovisok.

Az óvoda – nem mellesleg – a bölcsőde szomszédságában van, ami a tervezhetőség szempontjából sok kisgyermekes családnak nagy segítséget jelent a mindennapokban.

Borítókép: Az új óvodaépületet bővítik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában