vándorló teherautók

2020.07.23. 11:30

Változtatást kérnek a lakók a Szív utca forgalmi rendjén

A polgármesteri hivatal válasza szerint az útburkolat szélessége is akadályozó tényező.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Egy Napló-olvasó a Szív utcáról azt panaszolta szerkesztőségünknek, hogy tarthatatlan állapotok uralkodnak ott, amióta az utcájukba nem lehet befordulni, csak egy irányból.

Ugyanis – mint elmondta – az irodaház építkezésekor már elkezdődött a nagy betonkeverők „vándorlása” a Szív utcában, s az Erzsébet utcai két új társasház építésekor ugyanez volt a helyzet, mivel az Erzsébet utcáról jobbra nem lehet bekanyarodni.

Ötven métert érint

Telefonálónk szerint az úttest teljesen tönkrement, a falak repedeznek. Az Erzsébet utcai régi MÁV-óvodába a Miklós utca felől mennek autóval a szülők, és szintén a Szív utcán hajtanak keresztül.

Van esetleg valamilyen lehetőség a helyzet rendezésére?

– érdeklődött olvasónk felvetései nyomán a Napló a debreceni önkormányzattól.

Kérdésünkre a polgármesteri hivatal válasza elöljáróban emlékeztetett: a Szív utcának a Miklós utca és a Barna utca közötti szakaszán kétirányú forgalmi rend van érvényben. A Barna utca és az Erzsébet utca közötti rövid, mintegy 50 méter hosszú szakasz egyirányú az Erzsébet utca irányába.

Fotó: Molnár Péter

Mint megtudtuk, a Szív utcának a Barna utca és Erzsébet utca közötti szakaszán a meglévő útburkolat szélessége nem teszi lehetővé a kétirányú forgalmat. Ugyanakkor az irodaház második üteme építési munkáinak ideje alatt a Szív utcában időszakonként megnövekedett tehergépjármű-forgalomra lehet számítani.

Türelmet kérnek

A fentiekre való tekintettel – mutatott rá a polgármesteri hivatal – nincs lehetőség kétirányú forgalmi rend kialakítására a Szív utcának a Miklós utca és a Barna utca közötti szakaszán.

Az önkormányzat kéri a Szív utcában közlekedők türelmét az építkezés ideje alatt jelentkező fokozott tehergépjármű-forgalom miatt.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában