magasló homokbuckák

2020.07.22. 14:41

Megkezdődött hétfőn a Petőfi téri távhővezeték felújítása

A szeptember közepéig tervezett és 36,7 millióba kerülő munka nem okoz kimaradást a szolgáltatásban.

Fotó: Vass Attila

A rekonstrukció kapcsán Arday Balázstól, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatójától a Napló megtudta: a cég a Petőfi tér 18–20. számú épületek előtti, parkosított területen végzi a távhővezeték-szakasz felújításához kapcsolódó tevékenységet, amely várhatóan szeptember 15-ig tart.

Arday Balázs
Fotó: Debreceni Hőszolgáltató Zrt.-archív

A felújításra szoruló vezeték 1981-ben épült, a nyomvonalhossza pedig 102 folyóméter. A rekonstrukció költsége 36,7 millió forint, melyet a társaság a saját forrásából finanszíroz. A munkavégzés alatt a szolgáltatás nem szünetel, a fejlesztés után pedig már a Petőfi tér „Zöld város program”-beli átépítése kezdődik várhatóan jövő év elején.

Hosszú, magas homokbuckákra figyelhettek fel hétfőn a Petőfi téri parkban járók a kamarapalotánál. Ahol máskor legfeljebb kutyák futkostak, most markoló és munkások dolgoznak, s ásnak lövészárokszerű gödröket.

A lezárt területre bepillantva hamar nyilvánvalóvá válik, hogy a mélyben futó, jókora csöveket teszik szabaddá. A helyszíni látogatásunkon azt is megtudtuk, hogy a távhővezetékekről van szó, azokkal kapcsolatos a feltárás.

A gyalogosok kerüljenek

A rekonstrukció eredményeként 102 méteres szakaszt korszerűsíttet a hőszolgáltató
Fotó: Vass Attila

Ezek nyomán a Napló az illetékes Debreceni Hőszolgáltató Zrt.-hez fordult tájékoztatásért. A cég közleményében Arday Balázs vezérigazgató arról tájékoztatott, hogy megkezdődtek a Petőfi téri távhővezeték-szakasz felújításához kapcsolódó munkálatok.

A társaság megbízásából a DH-Szerviz Kft. a Petőfi tér 18–20. számú épületek előtti, parkosított területen végzi a távhővezeték-szakasz felújításához kapcsolódó tevékenységet. A Napló megtudta továbbá, hogy kivitelezés alatt az érintett nyomvonalat keresztező gyalogutak nem használhatók. A Z alakban lefektetett vezetékek felújítása mindezek ellenére nem érinti a gépjárművek közlekedését. Ami azonban még ennél is fontosabb, az nem más, mint hogy a munkavégzés ideje alatt a szolgáltatás nem szünetel.

Fontos tudnivaló ugyanakkor az is, hogy a tevékenység napközben zajjal jár, emiatt a kivitelező a környéken élők türelmét és megértését kéri. A fentiek kiegészítéseként Iván Aurél, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. PR- és kommunikációs szakértője arra is felhívta a figyelmet, hogy a felújításra kerülő vezeték már csaknem 40 éve, azaz 1981-ben épült, a nyomvonalhossza 102 folyóméter, a vezeték mérete pedig 2x400 milliméter.

Saját forrásból finanszírozzák

A rekonstrukció költsége 36,7 millió forint, melyet a DH Zrt. a saját forrásából finanszíroz. A kivitelezés véghatáridejét szeptember tizenegyedikében határozták meg.

Ez a vezetékfelújítás már megelőzi a Petőfi tér „Zöld város program”-beli átépítést, amely várhatóan jövő év elején kezdődik – vetítette előre Iván Aurél a levelében.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában